x

Gangway udgiver nyt album og tager på turné

Gangway udgiver nyt album og tager på turné

Efter 23 år er det danske popband tilbage med nyt fuldlængde album og endnu flere koncerter

Op gennem 1980’erne og 1990’erne skabte Gangway sig et markant navn med deres finurlige melodiske popmusik og vandt både en dansk Grammy og flere DMA-priser undervejs. Bandet valgte at sætte punktum for musikken i 1998, men tilbage i 2017 brød de tavsheden og drog ud på en række udsolgte reunion-koncerter. Året efter udsendte de singlen ”Colorful Combinations”, og nu kan fans af numre som ”Mountain Song” og ”My Girl And Me” se frem til endnu mere ny musik den 5. april 2019, hvor Gangway udgiver deres første studiealbum i 23 år.

LÆS OGSÅ: Gangway udkommer med ny musik efter 20 år

Efter et intensivt år i studiet er gruppen meget snart klar til at præsentere albummet Whatever It Is, som ifølge guitarist Henrik Balling er blevet til af én altoverskyggende årsag:

– Lyst. Vi havde simpelthen lyst. Til at spille sammen igen. Til at give det endnu et skud og se, hvor det førte os hen. Til at gøre arbejdet færdigt, så at sige.

I løbet af foråret optræder Gangway både i København, Aarhus, Aalborg og Odense, men bandet annoncerer nu, at disse koncerter bliver fulgt op af en efterårsturné. Balling udtaler, at der vil være spritnye sange i vente ved de kommende shows:

– Da vi besluttede at gendanne Gangway, var vi enige om, at det ikke var nok at tage ud at spille de gamle sange. Der skulle også skrives nogle nye. Jeg gik endda så langt som at sige, at de nye sange skulle være bedre end de gamle.

Whatever It Is udkommer 5. april 2019, og Gangway kan opleves live følgende datoer:

02.05: Skråen, Aalborg
03.05: Musikhuset Posten, Odense
04.05: Vega, København
11.05: Train, Aarhus
25.09: Gimle, Roskilde
26.09: Viften, Rødovre
03.10: Bygningen, Køge
04.10: Kedelhuset, Silkeborg
10.10: Kulturværftet, Helsingør
11.10: Vershuset, Næstved
12.10: Tobaksgaarden, Assens

Billetter kan købes her

Gangway består af Allan Jensen på sang, Henrik Balling på guitar, Torben Johansen på keyboards og guitar, Janus Nevel på trommer, René Thalund (Nephew, True Nord) på keyboards og synthesizere og Carl-Erik Riestra på bas og synthesizer.

LÆS OGSÅ: Gangway vender tilbage med spektakulært comeback


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA