x

Her er de første navne til Strøm Festival 2019

Her er de første navne til Strøm Festival 2019

Den elektroniske musikfestival byder blandt andet på Berlin-baseret verdensstjerne og lokale helte

Igen i år foregår en del af Strøms arrangementer i KPH Volume på Vesterbro. Festivalen finder sted fra den 7. til den 10. august og præsenterer de nyeste tendenser inden for national og international elektronisk musik.

LÆS OGSÅ: Strøm Festival: Oplev stjerne-dj på rulleskøjter

Fredag 9. august står den på dobbeltkoncert med verdensstjernen Fatima Al Qadiri og den lokale undergrundshelt HVAD. Al Qadiri har base i Berlin, og herfra skubber hun rammerne for klubmusik med sine eksperimenterende mix af vestlige trommestykker og den traditionelle arabiske dialekt "khaleeji". HVAD har gennem mere end ti år stået bag genreudvidende danske projekter såsom Albertslund Terror Korps og Kommunal Dubplate Service.

Efter koncerten afholdes der Strøm Rave med den communitydrevne undergrundsradio MMH Radio, hvis musikalske alsidighed strækker sig fra grime, soul og dancehall til ambient og danske klub-bangere. Denne alsidighed afspejler sig i aftenens line-up, som består af Tight Cherry, Smokey, Neri J, N.E.GIRL, Marty & Slang, High Graid, Erosion Flow og DJ JM.

Om lørdagen bliver der sat fokus på eksperimenterende samtids- og klubmusik. Proton Agency, som har styrket den uafhængige musikscene siden 2014, holder showcase for artisterne Lyra Valenza, der mixer elementer fra både ambient og noise, Minais B, der spiller eksperimenterende samtidsmusik, og Yuri som benytter sig af feltoptagelser, droner og hårde beats til at skabe sin legende lyd.

Efter koncerten indtager festkollektivet Et Andet Sted Volume. Kollektivet står for fokus på DIY-stemning, sikkerhed for minoriteter og løssluppen stemning på dansegulvet, og aftenens line-up tæller Jamaica Suk, Mama Snake, Savile og Søren Kinch.

Strøm Festival 2019 foregår fra den 7. til den 10. august 2019. Øvrige navne vil blive offentliggjort i løbet af de kommende uger.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA