x

Trolle//Siebenhaar udgiver debutalbum

Trolle//Siebenhaar udgiver debutalbum

Makkerparret Ane Trolle og Pato Siebenhaar er langt om længe ved at være klar med opfølgeren til det næsten to år gamle radiohit "Sweet Dogs" – nemlig i form af debutalbummet "Couple Therapy", der udkommer 11. august.

Du har sandsynligvis ikke glemt sangen "Sweet Dogs", der i efteråret 2006 nedlagde alverdens radiostationer med sit fine blend af vuggende reggae, sprød breakbeat og en smittende hookline eksekveret af en af Danmarks fornemste vokalister. Bag nummeret gemmer sig allestedsnærværende Ane Trolle og Pato Siebenhaar, og sangen Sweet Dogs var et resultat af deres allerførste møde i Patos primitive hjemmestudie på Vesterbro i København:

– Jeg havde lavet et track, som jeg spillede for Ane. Jeg satte en mikrofon op til hende og gik ind i rummet ved siden af for at se noget CSI på Kanal 5. Fem minutter senere var hun sgu færdig, og de første 40 sekunder af nummeret er faktisk et improviseret first take fra den aften, fortæller Pato.

Han mødte Ane Trolle på søndagsreggaeklubben Rub'A Dub, hvor hun optrådte med sjælefuld freestyle om kap med de jamaicanske mc’er. I den mellemliggende tid har flere Trolle//Siebenhaar-kompositioner langsomt taget form, alt imens Ane Trolle blandt andet har albumdebuteret med JaConfetti og i skrivende stund er ved at færdiggøre et album sammen med Blæs Bukki og Anders Christophersen under navnet Balstyrko.

Parallelt har Pato blandt andet festet ivrigt i ledtog med Lasse Lyngbo (Diefenbach med mere) under aliaset White Pony. Sidstnævnte er i øvrigt i øjeblikket i forhandling med et par selskaber vedrørende en række single-udgivelser. Det er med andre ord to travle partnere, der har skullet have kalenderne til at passe sammen:

– Det har da været temmelig udfordrende indimellem at finde tid til at arbejde, og det er selvfølgelig en af grundene til, at der skulle gå knap to år, før "Sweet Dogs" blev fulgt op af et album. Vi brænder begge for det her meget intuitive projekt, selvom vi laver en masse andre ting også, så vi var ikke i tvivl om, at vi gerne ville lave et album, da muligheden bød sig, forklarer Pato, der beskriver den kommende plade som et miks mellem "noget reggae feeling, Serge Gainsbourg og britisk slut-tresser-vintage-lyd".

Trolle//Siebenhaar er signet på Remees pladeselskab Boom Records og distribueres gennem ArtPeople. Deres fælles album har fået titlen "Couple Therapy" og udkommer 11. august. Singlen "These Streets", som er skrevet på et hotelværelse i Berlin, mens duoen lavede radiopromotion i Tyskland, hvor "Sweet Dogs" også var et hit, er allerede ude som download. I augustnummeret af GAFFA bringer vi en længere artikel om det musikalske parforhold Trolle//Siebenhaar.

Trolle//Siebenhaar på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA