x

Laid Back fejrer jubilæum med ny single og albumannoncering

Laid Back fejrer jubilæum med ny single og albumannoncering

De danske reggae-drenge kan i år fejre ikke mindre end 40 år i musikalsk tjeneste.

Den 3. maj udkommer duoens næste album, Healing Feeling, der markerer de mange års succesfulde samarbejde for makkerparret Tim Stahl og John Guldberg. Der er dog allerede godt nyt i dag, da de har smidt en forsmag på albummet på gaden i form af den vuggende single ”Give It Free”, der på alle ledder og kanter må siges at være et klassisk Laid Back-nummer, hvor sol og sommer synes at rykke tættere på under lytningen.

LÆS OGSÅ: Savage Rose giver deres største indendørs koncert

Singlen har været undervejs siden firserne, men er dog først blevet færdiggjort nu. Selvom sangens politiske undertoner i høj grad var aktuelle i firserne, er det dog ingenlunde anderledes i dag, mener bandet:

”Sangen blev skrevet i starten af 80'erne, hvor vi allerede dengang syntes, at det var på tide at frigive hash. Der var dog en linje i teksten, der drillede lidt. “Every time the sun is shining, I feel fine”. Meningen var god nok, men ordene ”every time” lød som en sæk kartofler i mikrofonen. Der skulle gå næsten 40 år, før end det en dag kom til mig at ændre ”every time” til ”any time”, så var den der… og emnet er kun blevet mere aktuelt”. 

I løbet af året vil det være muligt at opleve Laid Back, da de markerer deres jubilæum med en række koncerter forskellige steder i Danmark. Indtil videre er det kun Heartland Festival og Smukfest, der er blevet offentliggjort, men flere datoer skulle være under opsejling.

LÆS OGSÅ: Oh Land tager på turné med nyt album


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA