x

Paul McCartney æresdoktor på Yale

Paul McCartney æresdoktor på Yale

Paul McCartney har nu fået lidt grund til at smile igen efter den opslidende skilsmisse og bodelingssag med Heather Mills. En sag, der i marts endte med, at McCartney skulle betale 230 millioner for at blive eks'en kvit.

McCartney, som i 1996 blev slået til ridder og derfor siden har kunnet kalde sig Sir Paul, har nemlig fået en ny fjer i hatten. Han er blevet gjort til æresdoktor på et af verdens mest prestigefyldte universiteter, Yale i Haven, Connecticut, USA, skriver Associated Press.

Prisoverrækkelsen fandt sted søndag aften i forbindelse med Yales 307-års jubilæum. Ved overrækkelsen sagde rektor Richard Levin, at ingen kunne sammenlignes med McCartney, og at han "here, there and everywhere" (selvsagt et Beatles-citat) havde skubbet grænserne for det velkendte for at skabe nye klassikere. ""Vi beundrer Deres musikalske geni og Deres velgørenhedsarbejde," fortsatte rektor Levin ifølge Associated Press.

McCartney gik på scenen og modtog hæderen, mens et band spillede "Hey Jude".

I øvrigt er Tony Blairs ældste søn Euan for tiden studerende på Yale, og i den forbindelse var også Tony Blair gæst på universitetet søndag for at holde foredrag om udenrigspolitik. Om han fik tid til en sludder med sin landsmand Sir Paul, melder historien dog ikke noget om – men mon ikke?

Paul McCartneys hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA