x

Politikere forargede over P3

Politikere forargede over P3

Som GAFFA.dk tidligere i dag har skrevet, har Nyhedsavisen i en kritisk artikelserie sat fokus på P3's såkaldte radio edits – det, at sange bliver skåret til, så de i længde og udtryk passer bedre til det, P3 mener, folk vil have. Og derfor eksempelvis får skåret en saxofonsolo ud, som det er sket for Rasmus Nøhrs aktuelle radiohit "Alderspræsident". Eller får fjernet et rap-indslag, som det er tilfældet for Annika Aakjær, hvis single "Lille Filantrop" har fået klippet en rap-sekvens med den ellers så populære Per Vers væk.

Kritikken har nu fået flere politikere på banen. Politikerne er kritiske over for det faktum, at en licensfinansieret public service-station opfordrer skabende kunstnere til at ændre på deres værker for at tækkes det, kanalen mener er folkets smag.

Således udtaler medieordfører Holger K. Nielsen (billedet) fra SF til Nyhedsavisen:
"Det er ikke et kønt syn for Danmarks Radio, at P3 er blevet så kommercialiseret. DR har en særlig forpligtelse til IKKE at tvinge kunstnere til at ændre deres kunst, så det passer ind i deres profil. Det er helt ude i skoven."

Han bakkes op af kulturordfører Mogens Jensen fra Socialdemokraterne:
"Selvom det jo i sidste ende er op til kunstneren, så er det vigtigt, at udvælgelsen til en public-service-kanal foregår på saglige og faglige kriterier."

Nyhedsavisen har ikke kunnet få en kommentar fra en politiker fra
modsatte side af folketingssalen, eksempelvis Venstres kulturpolitiske ordfører Ellen Trane Nørby.

Til Nyhedsavisen udtaler P3's musikchef Lars Trillingsgaard, at han ikke synes, det er krænkende for kunstneren at tilpasse sig P3's profil:
"For det er jo op til kunstneren at afgøre, om det er rimeligt," siger han.

Ifølge Nyhedsavisen er 80 procent af de numre, P3 spiller, mikset om i forhold til originaludgaven for at passe bedre ind i P3's profil.

P3's hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA