x

Sys Bjerre får pladekontrakt

Sys Bjerre får pladekontrakt

"Sys Bjerre har i skrivende stund endnu ingen pladekontrakt, men lur os, om ikke der dukker en sådan op inden længe. Talentet er i hvert fald i den grad til stede."

Sådan skrev GAFFA.dk i fredags i en foromtale af den københavnske singer-songwriter forud for hendes koncert på Spot Festival, og det er jo altid rart at blive bekræftet. For den danske afdeling af et af verdens største multinationale pladeselskaber, Universal Music, har netop offentliggjort, at den har skrevet kontrakt med Sys Bjerre om at udgive hendes debutalbum 1. september.

Sys Bjerre er født i Vanløse og bosat på Nørrebro. Hun leverer akustisk baseret, dansksproget sangskrivning med sødmefuld stemme og skarpe, humoristiske tekster – ikke helt ulig Marie Key Band og pladeaktuelle og ligeledes rødhårede Annika Aakjær, eller for den sags skyld Thomas Buttenschøn, som hun tidligere har varmet op for og sunget duet med på dennes debutalbum "Fantastiske Mandag", på sangen "Præsident I USA"..

Det var faktisk også Buttenschøn, der i sin tid opfordrede Sys til at begynde at skrive sange selv. Siden gik Sys Bjerre i studiet med Søren Mikkelsen, (Isam B, Kim Larsen, Juncker med flere) og indspillede den første single, "Malene", som netop er kommet i rotation på både P3 og P4. Derudover har Sys i dette forår været på turné med Tue West. Også den sydafrikanske/engelske sanger/sangskriver Yoav faldt ifølge pladeselskabet for Sys, da han hørte hendes numre på MySpace. Han har derfor bedt hende om at opvarme inden sit show og synge en duet på engelsk i løbet af koncerterne i Århus og København.

Sys Bjerre var temmelig ukendt for Spot Festivals lytteudvalg, da det i januar skulle tage stilling til hendes demo blandt de 786 ansøgere, men begejstringen var stor, og Bjerre blev straks booket til festivalen.

Sys Bjerre kan opleves live følgende steder i den kommende tid:

- 29. maj, med band på Rust i København. Tid: 21.00
- 5. juni, solo, support for Yoav i VoxHall, Århus
- 6. juni, solo, support for Yoav i Vega, København
- 7. juni, Spot Festival, Århus. Hun spiller med fuldt band på Svalegangen klokken 14.00.

Sys Bjerre siger blandt andet følgende om sig selv:
"Jeg bliver nemt distraheret, er hysterisk, temperamentsfuld og naturligt rødhåret, men elsker ihærdigt og med store bogstaver hver dag."

"Jeg har aldrig haft huller i tænderne, har kun været på hospitalet én gang (efter en motorcykelulykke i Goa), er panisk angst for edderkopper og hvepse, hvoraf jeg engang har slugt et eksemplar af sidstnævnte i bonbonland. (Don’t ask…)"

"Jeg bliver til hverdag passet på en burgerbar i indre København, hvor jeg steger bacon, skælder ud på folk, som vil betale hver for sig og skriver sange i smug, når der ikke er nogen kunder."

"Stolt som en pave, kejtet, keglet, selvsikker og med en tyrkertro på, at det hele kun bliver endnu mere dejligt, danser jeg mig igennem livet et døgn af gangen. Måske smadrer jeg nogle ting, når jeg fejlbedømmer mine egne hofters bredde, måske er jeg ikke perfekt, men ved du hvad? Der er sgu ikke nogen, som har stoppet mig endnu og spurgt, hvad jeg egentlig tror jeg laver. Det kan være, det kommer..."

Sys Bjerre på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA