x

Stoner-legender giver dansk koncert

Stoner-legender giver dansk koncert

Det amerikanske stoner-rockband Sleep giver koncert på Train 10. oktober.

Musikanmelderen Eduardo Rivadavia fra Allmusic.com har kaldt dem "måske det ultimative stoner rock-band". Sleep opstod i asken af bandet Asbestosdeath og udgav i 1991 debuten Volume One. Året efter fulgte, hvad der i dag betragtes som en klassiker i stoner-genren, Sleep’s Holy Mountain. En plade, der byder på nedstemte og repetitive bas- og guitarpassager og tekster, der hylder den grønne urt.

Bandets næste album var Dopesmoker, som deres daværende pladeselskab imidlertid ikke var tilfreds med, da det bestod af ét langt nummer på mere end en time, hvilket pladeselskabet mente var umuligt at markedsføre. Herefter gik den desillusionerede gruppe i opløsning, men i 1999 blev Dopesmoker udgivet i en forkortet version med titlen Jerusalem. Det blev dog udsendt i sin fulde længde og med den originale titel i 2003, og endnu en genudgivelse er det også blevet til i 2012. 

Gruppen blev gendannet i 2009, men først i 2018 udgav de deres tredje album, det anmelderroste The Sciences.

Sleep består i dag af de oprindelige medlemmer, sanger og bassist Al Cisneros og guitarst Matt Pike samt trommeslager Jason Roeder, der kom med i 2010. De tre har ud over Sleep hver især har sat deres præg på metalverdenen med projekter som High On Fire, OM og Neurosis.

Trioen gav sidste år koncert i Den Grå Hal på Christiania, og GAFFAs anmelder var begejstret.

LÆS OGSÅ: Hashtronauternes månelanding

Billetsalget til koncerten begynder 18. april klokken 10 på Ticketmaster.

Varm op med klassikeren Dopesmoker:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA