x

Elektronika-legenderne Tangerine Dream giver dansk koncert

Elektronika-legenderne Tangerine Dream giver dansk koncert

Den 2. november kan du opleve de tyske, elektroniske legender Tangerine Dream i Vega.

Gruppen blev dannet tilbage i 1967 af nu afdøde Edgar Froese. De er pionerer inden for electronica og har turneret verden rundt med deres primært instrumentale musik karakteriseret af atmosfæriske synthesizere, brede klangflader og repetitive rytme- og melodi-sekvenser, der har været forløbere for genrer som new age, dance og ambient.

Gruppen har haft talrige medlemmer gennem årene, men er især kendt for konstellationen fra 1971-75 med Edgar Froese, Chris Franke og Peter Baumann. I denne periode skabte gruppen nogle af deres mest kendte plader som Phaedra og Rubycon.

Senere blev musikken mere melodisk med poppede elementer. Tangerine Dream har gennem karrieren leveret over 60 soundtrack til film og har inspireret en lang række filmkomponister, og de har i alt udgivet mere end 100 (!) album.

Efter Edgar Froeses død i 2015 har Thorsten Quaeschning været bandets leder og er det medlem, der har været med længst, siden 2005.

I 2017 udgav de deres seneste album, Quantum Gate, der udkom samtidig med, at bandet kunne fejre deres 50 års jubilæum. Det er det første album indspillet efter frontmand Edgar Froeses død.

Tangerine Dream gav senest dansk koncert i Tivolis Koncertsal i 2014, hvor GAFFAs anmelder var positiv med visse forbehold.

LÆS OGSÅ: Der var engang i Tyskland...

Billetsalget til Vega-koncerten er netop gået i gang via Vega.dk og Ticketmaster.dk

Varm op med en koncertoptagelse fra 2018:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA