x

Elliot Minor til Danmark

Elliot Minor til Danmark

Et af de seneste skud på den hastigt voksende emo-rock-stamme er engelske Elliot Minor. I Danmark er gruppen et relativt nyt bekendtskab, men de har netop udgivet deres debutalbum og er i skrivende stund kandidat på DR's BoogieListen. Måske er de blevet store herhjemme, når de gæster Danmark om et halvt år – nærmere betegnet Train i Århus, 8. december og Vega i København 9. december.

De fem medlemmer i Elliot Minor (Alex, Dan, Ali, Ed og Teddy) er alle klassisk uddannede musikere og spiller på violin, klarinet, klaver, saxofon og bas – med andre ord ikke det typiske rock set-up, så det er spændende, om de bliver spillet på P3, hvor den type instrumenter ikke altid er i lige høj kurs, jævnfør de seneste dagens artikler i Nyhedsavisen og på GAFFA.dk

Elliot Minors selvbetitlede debutalbum er produceret af Los Angeles-produceren Jim Wirt, der blandt andet har arbejdet med Hoobastank og Incubus. Albummet er en fusion af klassisk musik og hård rock. Bandets indflydelser stammer fra Queen, James Horner, Muse og All American Rejects, altså kunstnere, der også fusionerer rock med pompøse toner.

I hjemlandet gik Elliot Minors album ind på en 7. plads på albumhitlisten, ligesom gruppens fem første singler alle har ligget top 40.

GAFFAs anmelder Erik Barkman var dog ikke så imponeret, da han i april anmeldte gruppens debutalbum. Barkman skrev blandt andet følgende i sin trestjernede anmeldelse:

"Med deres boyband-agtige byttevokaler og lag på lag af svale strygerorkestre, pompøse pianoer og himmelstræbende englekor lyder Elliot Minor mere som kandidater til "High School Musical 3"s rolleliste end som arvtagere til My Chemical Romance. Det kan gnavne rockpuritanere så klage over, mens det købestærke tween-publikum – om markedsføringen vil det – gør band og pladeselskab velhavende."

Barkman konkluderer:
"Men ærgerligt er det nu alligevel, at Elliot Minor spilder deres åbenlyse talenter på så strømlinet et produkt."

Lyt og døm selv til december eller på gruppens MySpace-profil.


Eliot Minor på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA