x

Rapperen og sangerinden Lizzo: – Kun musikere burde anmelde plader

Rapperen og sangerinden Lizzo: – Kun musikere burde anmelde plader

Kritiserer anmelderstaben efter at have modtaget fremragende anmeldelser

Den fremadstormende, Roskilde-aktuelle amerikanske rapper og sangerinde Lizzo har sat nyt liv i en gammel debat ved at tweete, at kun folk, der selv er musikere, burde anmelde plader.

"Folk, som "anmelder" plader og ikke selv laver musik, burde være arbejdsløse", skriver hun, og det har sat gang i debatten.

Et af svarene kommer fra forfatteren, redaktøren, den tidligere advokat og debattøren April Reign, der blandt andet er kendt for at stå hashtag-kampagnen #OscarsSoWhite.

"Dette er ikke vejen frem, søster. Du har en fantastisk karriere foran dig. Fremmedgør ikke folk med noget, du ikke kan støtte. Næsten enhver industri har folk, der ikke skaber, hvad de kritiserer (mad, film, mode, tv, musik)," skriver April Reign.

De fleste er enige med April Reign, og flere undrer sig over Lizzos kritik, når hendes nye album, Cuz I Love You, generelt har fået fremragende anmeldelser. GAFFA anmelder albummet meget snart, og Lizzo bliver – helt tilfældigt – anmeldt af en journalist, der kan leve op til hendes krav.

Lizzo lader til at være lidt på tilbagetog, for hun skriver senere: "Dette er en invitation til alle musikjournalister til at komme i studiet med mig på mit næste album. Jeg vil gerne forstå jeres verden lige så meget, som I kan forstå min." Hun skriver kort herefter: "Jeg vil tage mit temperament af internettet."

Og for god ordens skyld: GAFFA har både musikere og ikke-musikere i anmelderstaben.

Se musikvideoen til Lizzos aktuelle hit "Juice":

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA