Stærk video fra det Spot- og Roskilde-aktuelle smadderpopband Søn

Stærk video fra det Spot- og Roskilde-aktuelle smadderpopband Søn

"Jeg havde en stærk følelse af determinisme"

Den Spot- og Roskilde Festival-aktuelle danske gruppe Søn er klar med en flot video til titelsangen fra deres debutalbum, Det skandinaviske design, der udkom i februar. Se videoen nedenfor.

Gruppen kalder deres musik for "smadderpop", og om titelsangen udtaler sanger og sangskriver Kristoffer Jessen:

“Et sabbatår er oprindeligt hvert syvende år, da jødernes marker skulle ligge brak. Jeg skrev 'Det skandinaviske design', lige efter jeg var kommet hjem fra højskole, og lige inden jeg flyttede hjemmefra. Midt i mine sabbatår."

"Jeg havde her, i mit voksenlivs spæde begyndelse, en stærk følelse af determinisme: universitet 5 år →  arbejdsmarked 40 år → pension ---> slut. Det lå i kortene. Og det lå i forventningerne, der strak sig helt oppe fra politikernes fremdriftsreform og ned til, når onkel eller tante over karrysilden spurgte “nå, hvad skal du så læse?” eller “hvad vil du gerne være?”. Jeg kunne mærke det. Man skulle “vælge” noget. Jo hurtigere jo bedre."

"Jeg forestillede mig min fremtid herfra: Jeg vælger en uddannelse, bare for at vælge noget, og for ikke have følelsen af at ligge i brak. Efter halvandet år er jeg ved at gå død i mit studium, som jeg i virkeligheden ikke brænder rigtigt for, men jeg bliver ved, da det ville være for sent at droppe ud. Jeg ville sakke bagud og ned i brakmarken igen. Jeg færdiguddanner mig og får et “godt” job, som aldrig kommer til at tænde mig sådan helt, men som giver mig økonomisk stabilitet og frihed. Jeg kan nyde en god rødvin på terrassen og se frem mod mine ferier. Den forestilling blev til sangen 'Det skandinaviske design'."

LÆS OGSÅ: Københavnsk smadderpop – anmeldelse af Det skandinaviske design

Videoen til "Det skandinaviske design" er skabt af Sophie Mosbæk, og den er filmet på Oslofærgen. Medvirkende er Ludmilla Freja Faber Striim og Kristoffer Jessen.

Artiklen fortsætter under videoen

Søn kan opleves live følgende steder:

25.04: Tivoli, København
26.04: Musikkens Beat, Aalborg
04.05: Spot, Aarhus
10/5: Gadefesten, Næstved
11/5: Lydtryk, Hillerød
29.06: Kløften Festival, Haderslev
30.06: Roskilde Festival

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA