x

Opeth giver dansk koncert i smukke rammer

Opeth giver dansk koncert i smukke rammer

Det svenske metalband Opeth kan opleves i smukke rammer til efteråret, når de gæster Det Kongelige Teater i København. Koncerten bliver afholdt den 17. november.

Opeth blev dannet i 1990 med målsætningen om at være verdens ondeste band. Siden da er der dog løbet meget vand under broen. Fra at være et dødsmetalband kan bandet i højere grad betragtes som et eklektisk og progressivt metalband, der stemningsfuldt forener forskellige genrer i en lyd, der er helt deres egen. Guitarist og sanger Mikael Åkerfeldt siger selv om deres lyd:

– Jeg kan kun tale fra mit eget perspektiv og egne smagspræferencer, men vi tilbyder en diversitet, som ikke ellers er til at finde på musikscenen i dag. Lige meget hvilken genre. Vi har altid været et specielt band. Vi har modtaget meget lort for at være anderledes. Det gør vi stadig. Vores tid vil komme, tror jeg. Det handler om vedholdenhed. Det handler om ikke at give op eller give efter for offentlighedens mening. Musik handler om at gøre din egen ting og gøre det på din egen måde.

LÆS OGSÅ: Growl for alle pengene

Opeth får altså nogle ganske imponerende rammer stillet til rådighed i form af Det Kongelige Teater – nogle rammer, der både auditivt og visuelt synes at kunne underbygge bandets krævende og smukke udtryk. Senest de spillede i Danmark var i DR Koncertsalen i efteråret 2016 efterfulgt af en optræden til Copenhell i 2017.

Bandets to seneste albums, Pale Communion fra 2014 og Sorceress fra 2016, høstede begge enormt gode anmeldelser i GAFFA med henholdsvis seks og fem stjerner.

LÆS OGSÅ: Flot opfølgning på mesterværk


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA