x

CLICK Festival klar med line-up

CLICK Festival klar med line-up

Festivalen byder blandt andet på liggende lydkunst og fremadrasende r&b og techno

CLICK Festival søger at udforske krydsfeltet mellem kunst, teknologi og videnskab. Derfor er det også et eklektisk musikprogram, der kommer til at præge den Helsingør-baserede festivals to dage. CLICK Festival 2019's tematik er ”death worlds”, og programmet består således både af etablerede og upcoming kunstnere, der på forskellig vis beskæftiger sig med uligheder i samfundet og død.

Leikeli47 (billedet) bliver jævnligt sammenlignet med Cardi B og Missy Elliot. Den amerikanske musiker er kendt for sine maskerede optrædener, der musikalsk blander elementer af hiphop og r&b. House of Kenzo er én af vogue-kulturens internationale ledende kræfter, og de er klar til at bringe pop-up-rave til årets CLICK Festival. Øvrige navne tæller The Empire Line, Christian Stadsgaard, Grifla Da La Secta, svenske Varg samt Iron Sight og Tobias R. Kirstein fra Danmark. Blandt de øvrige internationale artister er britiske Nkisi, sydafrikanske DJ Lag, polske Resina, og amerikanske Prison Religion, der står for en ganske særlig koncert-performance i samarbejde med danske Maji Claire.

Festivalen får også besøg af flere pionerer indenfor den mere abstrakte elektroniske musik. 82-årige argentinske Beatrize Ferreyra fremfører sine lydlandskaber for et liggende publikum, og den japanske sanger Phew og skotske musiker Drew McDowall tager også del i lørdagens musikalske selskab.

Søndagen er dedikeret til den afdøde undergrundskomponist Julius Eastman, der i løbet af sin karriere skrev en lang række minimalistiske værker, der udforskede alternative instrumenteringer samt temaer, der trak på hans egen homoseksualitet og afroamerikanske baggrund. Tre af Eastmans værker vil blive fremført af henholdsvis det engelske ensemble Apartment House, den svenske vokalist Sofia Jernberg, og Jace Clayton alias DJ Rupture.

CLICK Festival 2019 afholdes lørdag den 18. maj til søndag den 19. maj på Kulturværftet og Værftshallerne i Helsingør. Billetter kan købes på festivalens hjemmeside.

LÆS OGSÅ: Click Festival: Find mennesket og videnskabens placering i kunsten


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA