x

Østrigske banebrydere giver jubilæumskoncert på dansk festival

Østrigske banebrydere giver jubilæumskoncert på dansk festival

Future Sound of Jazz-pionererne Kruder & Dorfmeister fejrer jubilæum med en audiovisuel koncert som del af Copenhagen Jazz Festival

Copenhagen Jazz Festival 2019 løfter sløret for den sidste store offentliggørelse til årets festivalprogram i DR Koncerthuset. Det sker i form af den Wien-baserede duo Kruder & Dorfmeister, der drager på 25-års jubilæumsturné og undervejs gør ophold i København.

Peter Kruder og Richard Dorfmeister udgav i 1993 ep’en G-Stoned, der træk samples fra genrer som jazz, dub, drum’n’bass og hiphop og skabte et særegent udtryk, der blev omtalt som både acid jazz, triphop og downtempo. Siden debuten har duoen solgt flere millioner albums, og deres genrebrydende mixes og karakteristiske dybe grooves bliver i dag anset som klassikere inden for feltet.

Kruder & Dorfmeister var det første store navn på programmet for Future Sound of Jazz, som opstod under Copenhagen Jazz Festival i 1996. Konceptet har haft til formål at sætte fokus på jazzens møde med den elektroniske musik, og her dannede Kruder & Dorfmeister skole for en række efterfølgende kunstnere. Det er denne pionerånd, der fejres ved deres show i DR Koncerthuset, hvor landsmændene lichterloh.tv desuden har produceret lyssiden.

Kruder & Dorfmeister optræder lørdag den 6. juli i DR Koncerthuset, Studie 2. Billetter kan købes her.

Copenhagen Jazz Festival 2019 finder sted på 120 spillesteder den 5.-14. juli i København og på Frederiksberg. Programmet offentliggøres løbende på Jazz.dk.

LÆS OGSÅ: Nyt hovednavn på Copenhagen Jazz Festival


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA