x

Daniel Johnston til Danmark

Daniel Johnston til Danmark

Den amerikanske kultsanger og musiksærling Daniel Johnston gæster Danmark til november, hvor han vil give koncerter i både Århus og København.

Den 47-årige sangskriver er maniodepressiv, og både hans udseende, sangstemme og skrivestil gør ham til en ganske unik performer og sangskriver.

Hans pladesalg står langtfra mål med hans indflydelse på andre sangskrivere, og hans navn blev pludselig langt mere kendt, da Kurt Cobain til et MTV Music Awards-show i 1992 optrådte med en T-shirt bærende titlen på Johnston-albummet "Hi, How Are You?".

Siden da er kommet "The Late Great Daniel Johnston: Discovered Covered", hvor navne som Tom Waits, Beck, Eels og Bright Eyes hylder Johnston. Han er desuden fokus for dokumentarfilmen "The Devil And Daniel Johnston".

Sidst Johnston optrådte i Danmark var på Roskilde Festival i 2003, men nu vender han tilbage, og denne gang får fans to muligheder for at opleve ham.

Daniel Johnston spiller nemlig i VoxHall den 11. november, og i Lille Vega 12. november.

Billetsalget til Århus-koncerten er allerede i gang via Billetlugen.dk, og salget til koncerten i København starter i morgen 3. juni klokken 10:00 samme sted.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA