x

KarriereKanonens finalister er fundet

KarriereKanonens finalister er fundet

Efter koncerter på weekendens Spot Festival har talentforløbet KarriereKanonen valgt otte navne til finalen på Smukfest. Før festivalen venter der alle otte professionel karriererådgivning.

En bred vifte af talentfulde navne fra det danske vækstlag fik chancen for at vise, hvad de kunne på årets Spot Festival, hvor de hver spillede i 20 minutter. Fra mere end 1.700 tilmeldte kunstnere havde KarriereKanonen nemlig udvalgt 12 til at optræde på spillestedet Radar. KarriereKanonens jury – som består af repræsentanter fra Bandakademiet, Smukfest, P3 og P6 Beat – har nu valgt de otte navne, der fortsætter i forløbet. Det drejer sig om:

Angående Mig, Frida Diamant (billedet), Statisk, Høker, Undertekst, Patina, Elyss og GIMI.

LÆS OGSÅ: Diamonds Are Forever (anmeldelse af Frida Diamant på Spot)

De otte udvalgte modtager i de kommende måneder intensiveret rådgivning, inden de alle optræder på Smukfest tirsdag den 6. august. Efter koncerterne på Smukfest bliver KarriereKanonens tre vindere udpeget, hvorefter de træder ind i et skræddersyet karriereudviklingsforløb.

På Smukfest spiller desuden sidste års vindere Ravi Kuma, Fravær og Tobias Albert samt de tidligere KarriereKanonen-vindere K-Phax og The Minds of 99, ligesom tidligere finalister som Benal, Barbara Moleko og Nikoline er på plakaten.

Ravi Kuma fik i øvrigt hele seks stjerner af GAFFA for deres optræden på dette års Spot Festival.

LÆS OGSÅ: Fuck jer. Kærlig hilsen Ravi Kuma

De fire navne, som ikke slap igennem nåleøjet til at fortsætte i KarriereKanonen, er MindreEnd3, Philip Pors Jepsen, Turi og Aisle. Men deres musik kan fortsat – ligesom alle andre tilmeldtes – høres på dr.dk/kanon.

KarriereKanonen er et nøje tilrettelagt talentforløb, som ruster lovende musikere til en professionel karriere. Et forløb, hvor alle kunstnere bliver hørt, får respons og bliver tildelt et udstillingsvindue, og særligt udvalgte får tildelt en endnu bredere vifte af udviklingsmuligheder.

KarriereKanonen bygger på tre partnere med hver deres ekspertise: DR bidrager med platformen dr.dk/kanon, med løbende anbefalinger og med airplay og omtale på P3 og P6 Beats flader. Bandakademiet bidrager med kunstnerisk og praktisk rådgivning i tæt samarbejde med musikbranchens centrale aktører. Smukfest bidrager med livejobs over for et forhåbentlig sultent og kvalitetsbevidst festivalpublikum.

Talentforløbet blev grundlagt af DR i 2002 som et initiativ til at fremme kunstnere med danske tekster – dengang vandt navne som Magtens Korridorer, Tue West og Marie Key Band. I 2009 udvidede man sin partnerkreds, så KarriereKanonen blev et bredt funderet talentforløb, der også fokuserer på at udvikle musikere inden for felter som koncerter, sangskrivning og branchekendskab. I dag driver Bandakademiet, Smukfest og DR KarriereKanonen i fællesskab og inddrager alle former for dansk originalmusik på tværs af sprog og genrer. Blandt de seneste års vindere finder man navne som The Minds of 99, Katinka, Djämes Braun, The Eclectic Moniker, Kaliber, Ida Gard, Birk Storm, Vild $mith, Sonja Hald, Moody og K-Phax.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA