x

21 danske spillesteder får millioner til bedre lyd

21 danske spillesteder får millioner til bedre lyd

21 spillesteder får sammenlagt 2,5 millioner

I dag offentliggør Tuborgfondet Musikhjælp navnene på 21 spillesteder og kulturhuse, som til sammen får 2,5 millioner kroner til at opgradere lydudstyr og akustikforhold.

Musik har altid været en central del af Tuborgfondet, og det er der en ganske særlig grund til, fortæller Tuborgfondets sekretariatschef, Peter Giacomello: 

”Musik samler mennesker, skaber glæde og samhørighed, og det er netop fællesskabet omkring musikken, som er vigtigt for Tuborgfondet. Spillestederne samler lokalbefolkningen og er med til at skabe et spændende og aktivt lokalmiljø.”

Hele Danmark rundt – fra Bredebro til Christiansø

Geografien var én af de væsentlige faktorer i juryens vurdering af de mange ansøgninger. Det betyder, at der er blevet uddelt støtte til spillesteder overalt i Danmark, fra Kulturhuset Emanuel i Bredebro, der ligger i Vestjylland og Christiansø Støtteforening på Christiansø, som ligger nordøst for Bornholm, altså Danmarks østligste punkt. Bevillingerne skal sikre, at det også er en mulighed at få gode koncertoplevelser i de yderste områder af Danmark.

Største bevilling går til Spillestedet Stengade 

Årets største bevilling går til Spillestedet Stengade på Nørrebro, der modtager 300.000 kroner til en forbedring af sin lyd. Spillestedet er udvalgt på grund af sit fokus på at booke fra det lokale vækstlag, og at stedet formår at skabe et fællesskab for de mange frivillige, der hver uge sikrer, at spillestedet kører. 

Spillestedsleder Jim Q. Holm er selvsagt begejstret for bevillingen:

”For et non-profit og meget frivillig funderet spillested som Stengade falder bevillingen på et tørt sted. Vi har fokus på at præsentere den nye musik fra vækstlaget, og der er oftest ikke de store penge i at agere talentfabrik. At kunne købe et nyt PA-anlæg er nu muligt, og ud over at det markant vil forbedre koncertoplevelsen for vores publikum, har det også medført, at vores hårdt prøvede hus-lydtekniker i disse dage er den gladeste mand i verden."

Modtagere af Tuborgfondet Musikhjælp - Den Gode Lyd 2019:
Spillestedet Stengade, København (300.000 kr.)
Musikforeningen Café Hatten, Randers (33.240 kr.)
Gjethuset, Frederiksværk (39.000 kr.)
Øen, København (149.300 kr.)
K44 Outside, København (200.000 kr.)
Tønder Kulturhus (60.000 kr.)
Det Gule Pakhus, Horsens (51.562 kr.)
Musikhuset Posten Dexter, Odense (230.000 kr.)
Culture Box, København (213.156 kr.)
Forbrændingen, Albertslund (200.000 kr.)
Markvärket, Knabstrup ved Holbæk (80.000 kr.)
Musikforeningen Drauget, Hørve (90.000 kr.)
Christiansø Støtteforening (100.000 kr.)
Kulturhus Emanuel, Bredebro (112.695 kr.)
Ungdomshuset, København (143.347 kr.)
Rytmisk Råstof, Svendborg (140.000 kr.)
Kulisselageret, Horsens (42.000 kr.)
Huset-KBH (45.000 kr.)
Kultur og Erhvervscenter Jammerbugt, Aabybro (93.750 kr.)
Kultur På Taget, Odense (80.040 kr.)
Foreningen Tape, Aarhus (40.000 kr.)

Fakta om Tuborgfondet Musikhjælp – Den Gode Lyd

  • Den Gode Lyd er en del Tuborgfondets initiativ Tuborgfondet Musikhjælp. Et initiativ, der er skabt for, at endnu flere forskellige unge kan engagere sig i musikken, og for at bidrage til at skabe en mere mangfoldig musikverden.
  • I 2019 uddeles der i alt 2,5 millioner kroner til 21 spillesteder fordelt over hele Danmark. I alt 82 spillesteder søgte puljen, og til sammen søgte de om støtte for knap 15 millioner kroner.
  • Det er en jury med en faglig baggrund indenfor lyd, akustik og musikindustrien, som har kvalificeret de mange ansøgninger. Juryen har i deres vurdering lagt vægt på, om en bevilling rykker markant ved lydkvaliteten, at så mange som muligt får del i de 2,5 millioner kroner, og at midlerne fordeles over hele Danmark. Derudover prioriteres spillesteder, der booker bredt og tør at tage unge musikere ind fra vækstlaget.
  • Det er foreløbig sidste år med puljen "Den Gode Lyd". Puljen har fra 2017-2019 støttet med 7,5 millioner kroner til i alt 54 spillesteder samt kulturhuse.
  • Tuborgfondet er en del af Carlsbergfondet og får midlerne til uddeling fra overskuddet af salget af Tuborg- og Carlsberg-produkter i Danmark og resten af verden.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA