x

Spot Festival advarer mod falske live-videoer

Spot Festival advarer mod falske live-videoer

Skal lokke informationer ud af brugerne

Oven på en vellykket og udsolgt Spot Festival med blandt andre Fraads (billedet) vil mange nok være interesseret i at se livevideoer fra festivalen for at genopleve stemningen eller for at kompensere for en oplevelse, man er gået glip af. Og der ligger også mange videoer på YouTube fra festivalen, men mange af dem er falske og tilsyneladende oprettet med det formål at suge oplysninger fra brugerne.

Lederen af Spot Festival Gunnar Madsen ærgrer sig:

– Vi kan ikke understrege nok, at musikinteresserede skal undlade at klikke på videoerne og afgive deres personlige oplysninger, siger Gunnar Madsen til blog.musikundervisning.dk og fortsætter: – Det er helt enkelt noget svineri. Dels en overtrædelse og ulovlig brug af vores varemærke, som er med til at skabe forvirring. Dels ligner det et forsøg på phishing, som vi vil advare alle mod at blive udsat for.

De falske videoer leder hen til sider, der blandt andet minder om den amerikanske side LiveList, der livestreamer ægte koncerter. På de falske sider skal man registrere sig for at komme ind på siderne, og det er sådan, at svindlerne lokker informationer ud af folk.

Ifølge en artikel i The Outline fra januar 2018 er LiveList frustreret over den massive mængde falske livekoncert-videoer, de ser.

– Ja, vi ser omsiggribende falske livekoncerter, udtalte CEO for LiveList Allen Sanford dengang til The Outline og opfordrede YouTube til at gribe ind i algoritmerne. Det er tilsyneladende ikke sket, og Gunnar Madsen er vred:

– Vi har med det samme indberettet de falske videoer over for YouTube, men skal måske indstille os på at komme til at opleve flere af denne slags ulovligheder i fremtiden, som ikke bare er ressourcekrævende for os, men også generende for festivalens gæster og musik-fans. Vi kan ikke understrege nok, at man skal undlade at klikke på videoerne og undlade at afgive sine personlige oplysninger, siger han til blog.musikundervisning.dk.

De officielle videoer fra Spot Festival ligger på Spot Festivals YouTube-kanal – og her skal man IKKE afgive oplysninger for at se dem.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA