x

Aidt/Nørlund tager på efterårsturné

Aidt/Nørlund tager på efterårsturné

Forfatter og sangskriver drager på landevejen sammen

Det kunstneriske makkerpar, sanger og sangskriver Nikolaj Nørlund og forfatter Naja Marie Aidt, drager på turné sammen til efteråret oven på udgivelsen af deres fælles album, det yderst anmelderroste Housewarmning, hvor Aidt har skrevet teksterne og Nørlund musikken.

Aidt fortæller om arbejdet med teksterne: ”Det var Nikolajs housewarming, der satte gang i inspirationen. Det blev titlen på den første sang, jeg skrev til albummet. Vi ville egentlig lave en ep. Men så tog det fart, og Nikolaj spurgte, om vi ikke skulle lave et helt album sammen i stedet. Efterhånden opstår der jo en stemning i materialet, som gør det muligt at holde en stil. At finde en tone, et univers. Der er også noget tilfældighed i det, ingen kunne jo vide, om vi overhovedet kunne skabe noget godt sammen.  Men jeg havde af en eller anden grund nemt ved det. Så timing er også vigtig, at det skete lige på dette tidspunkt i vores liv.” 

LÆS OGSÅ: Den musikalske æstetiker i tæt partnerskab med forfatteren (anmeldelse af Housewarming)

Det er langtfra første gang, de to kunstnere arbejder sammen. Allerede i 1998 skabte de sammen med den klassiske komponist Pelle Gudmundsen-Holmgreen forestillingen Blæs på Odysseus i anledning af Thorvaldsens Museums 150 års jubilæum. Da H.C. Andersen i 2005 blev hyldet over hele landet i 200-året for hans fødsel, var Aidt og Nørlund hovedarkitekterne bag albummet Andersens drømme. Her fandt Aidt de digtere, der deltog, og som skrev sangtekster ud fra H.C. Andersens nedskrevne drømme, mens Nørlund komponerede og producerede musikken, og de to i øvrigt skrev to sange sammen til albummet. Desuden har Aidt skrevet enkelte tekster på Nørlund-pladerne The Trouble with Rhonda Harris (2001), Tændstik (2003) og Det naturlige (2014).

Naja Marie Aidt har udgivet en lang række roste digtsamlinger, tre novellesamlinger, en enkelt roman og andre bøger, og hendes seneste udgivelse, den meget roste Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage om tabet af hendes søn, er nu ude i 11. oplag. Hun har modtaget adskilige priser, blandt andet Nordisk Råds Litteraturpris i 2008 for novellesamlingen Bavian. Hvad hun skal lave på turnéen, er ikke offentliggjort, men det er selvfølgelig oplagt at antage, at hun vil læse op. 

LÆS OGSÅ: Aidt og Nørlund: Afbud til housewarming blev til transatlantisk album (stort interview)

Aidt/Nørlund kan opleves live her:

24.10 Bygningen, Vejle

25.10 Studenterhuset, Aalborg

26.10 Godset, Kolding

28.10 DR Koncerthuset (Studie 2), København

29.10 Atlas, Aarhus

30.10 Tøjhuset, Fredericia

Billetsalget er i gang

Varm op med "Den bløde milde nat":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA