x

Barselona udgiver dragende video til "Forfør mig"


Det blide møder det voldsomme

Barselona alias sanger Rud Aslak og keyboardspiller Rasmus Theodor har netop udgivet en ny musikvideo, denne gang til sangen "Forfør mig" fra albummet Hjertebank – det éne af duoens to nyligt udsendte album, hvor det andet var Legebørn. Musikvideoen bygger videre på den stemning, som Barselona skabte med musikvideoen til hitsinglen "Fra Wien til Rom".

Den nye musikvideo til er produceret af Ophav Film, og instruktør Rasmus Petersen forklarer følgende omkring samarbejdet: "I forbindelse med nummeret “Forfør mig” blev vi – sammen med Barselona-drengene – ret hurtigt enige om, at vi gerne ville arbejde videre med det univers og den stemning, som vi havde fundet frem til i deres seneste video “Fra Wien til Rom”. Vi ville samtidig gerne arbejde med en lidt strammere fortælling, som var knapt så patchwork- og collage-orienteret som tidligere, men mere omhandlede én bestemt gruppe drenge i ét miljø. Vi har i den forbindelse altid været fascineret af den gruppedynamik, der for det meste optræder i en drengegruppe, som på en og samme tid er både hård og øm. Vi gik derfor ind og arbejdede med den her dobbelthed – mellem det blide og voldsomme – som er repræsenteret i mange af de handlinger og aktiviteter, drengene løber rundt og laver." 

Barselona debuterede i 2016 med nogle sange på Soundcloud og udgav i 2017 deres officielle debutsingle "Pige og dreng", som i september samme år blev fulgt op af debut-ep'en Drengepop. De har desuden udgivet ep'en Sommerkys i marts 2018 samt flere singler, og i marts 2019 udsendte de simultant de to album Hjertebank og Legebørn, der begge fik flotte anmeldelser i GAFFA, især Legebørn. De var i januar nomineret til P3 Talentet-prisen, der dog gik til Jada. 

LÆS OGSÅ: Ellipser om Solen (anmeldelse af Legebørn)

Barselona kan i løbet af sommeren opleves på en række af landets festivaler, heriblandt NorthSide, Roskilde Festival og Smukfest, og til efteråret tager bandet på albumturné til 13 af landets byer med afslutning i Store Vega. Ganske godt gået af de unge gutter Rud Aslak og Rasmus Theodor på henholdsvis 19 og 20 år.

LÆS OGSÅ: Barselona annoncerer album-tour


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA