Woodstock-festivalens jubilæumsudgave er tilsyneladende reddet

Woodstock-festivalens jubilæumsudgave er tilsyneladende reddet

Ny investor er sikret

Den planlagte 50 års jubilæumsudgave af den ikoniske Woodstock-festival løb sidste måned ind i store problemer, da investoren, marketingsvirksomheden Dentsu, pludselig trak sig ud og ved samme lejlighed aflyste hele festivalen.

Medarrangøren Michael Lang, der også var medarrangør af den oprindelige festival, benægtede dog, at festivalen skulle være aflyst, men sagde, at han ville lede efter en ny investor. Den har han nu fundet i form af investeringsbanken Oppenheimer & Co., som ifølge en pressemeddelelse, citeret af NME, "vil fuldende festivalens finansiering".

LÆS OGSÅ: Forvirring: Bliver Woodstock jubilæumsfestivalen aflyst?

John Tonelli, leder af Kapitalmarkeder og Syndikering ved Oppenheimer & Co., tilføjer: "Vi er begejstrede for at være om bord på denne utrolige weekend for musikalsk og socialt engagement. Vi tror på Woodstock som et vigtigt amerikansk kulturelt ikon og glæder os til dets genskabelse på de grønne marker ved Watkins Glen denne august med alle kunstnerne fra det bemærkelsesværdige lineup".

Samtidig har New Yorks højesteret afgjort, at Dentsu ikke juridisk kan aflyse festivalen, skriver NME. Til gengæld kan Michael Lang ikke juridisk forhindre Dentsu i at trække sin økonomiske støtte til festivalen tilbage. For nylig tilbageførte Dentsu 17,8 millioner dollar til sig selv fra festivalens bankkonto.

Festivalen har dog stadig visse problemer. Ifølge NME er Michael Lang og produktionsselskabet Superfly uenige om, hvor mange mennesker der er plads til på festivalområdet. Michael Lang mener, der er plads til 125.000 på pladsen ved Watkins Glen i staten New York, mens Superfly maksimalt vil give plads til 65.000 af sikkerhedsmæssige årsager.

Billetsalget til festivalen, der skal finde sted 16.-18. august, er endnu ikke begyndt.

Festivalen byder, i hvert fald indtil videre, på navne som Jay-Z, Dead & Company (med medlemmer af Grateful Dead, der optrådte på den oprindelige festival), Miley Cyrus, The Racounteurs, Chance the Rapper, John Fogerty (der også optrådte ved den oprindelige Woodstock-festival) og mange flere. The Black Keys, som var annonceret, har dog trukket sig grundet "planlægningsproblemer".

Den oprindelige Woodstock-festival bød på kunstnere som Jimi Hendrix, Janis Joplin, Sly & the Family Stone, The Who, Grateful Dead og mange flere og tiltrak mere end 400.000 gæster.

Både i 1994 og 1999 blev der holdt henholdsvis 25- og 30-års jubilæumsudgaver af festivalen. I 1979 og 1989 blev festivalens 10- og 20 års jubilæum markeret med enkeltstående koncertdage, og i 2009 blev 40-året hyldet med en amerikansk turné.

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA