x

Baest på Europaturné med store metalbands – spiller også i Danmark

Baest på Europaturné med store metalbands – spiller også i Danmark

Spiller med Aborted og Entombed A.D. i Vega i november

Det aarhusianske metalband Baest har haft god vind i sejlene de sidste par år, og nu har de netop annonceret en Europaturné sammen med to andre markante metalgrupper, belgiske Aborted og svenske Entombed A.D. Konstellationen giver én koncert i Danmark, nemlig i Store Vega fredag den 1. november.

Dødsveteranerne i Aborted har siden 1995 leveret brutal deathgrind. Det er hurtige guitarriffs og dobbeltpedaler, og frontfiguren er den karismatiske forsanger Sven ”Svencho” De Caluwe, som også er gruppens eneste oprindelige medlem.

Det er hele 29 år siden, at Entombed udgav deres banebrydende album Left Hand Path. Bandet satte sig tungt på den svenske metalscene med deres særlige genreblanding af dødsmetal og punkede inspirationer inspireret af så forskellige bands som Autopsy, Motörhead, Discharge og Kiss. Siden har de turneret og fået et publikum i store dele af verden. Bandet med A.D.-tilføjelsen opstod af asken fra den originale sammensætning og har til dato udgivet de to album Back to the Front (2014) og Dead Dawn (2016). Den 30. august udgiver de et nyt album, Bowels of Earth

Baest har toppet den danske vinylsalgshitliste, været på forsiden af GAFFA, spillet til GAFFA-Prisen 2018 og spiller på dette års Roskilde Festival, som de også gjorde i 2017. Det fremadstormende band udgav sidste år deres anmelderroste debutalbum Danse Macabre, der udkom på det internationale anerkendte metal-label Century Media. 13. september udsender de deres andet album, Venenum. Baest byder på old-school dødsmetal med afgrundsdyb growl, dobbeltpedaler og sataniske guitarriffs og har flere gange fået fremragende koncertanmeldelser af GAFFA.

Gruppens guitarist Svend Karlsson udtaler: "At turnere med de store, som opfandt genren? Vild chance! De er legender. At turnere med de grænsebrydende grind-guder, som redefinerede koncertgenren i den ekstreme niche? Hvordan skulle det være muligt, kære, vi er danske nykommere... BOOM, vi er stolte over at være en del af denne knogleknusende lineup."

LÆS OGSÅ: Forbandelser og fuldt hus

De tre gruppers fælles turné bliver indledt i London 18. oktober og slutter 17. november i Hamburg.

Billetsalget til Vega-koncerten er netop åbnet.

LÆS OGSÅ: Danske musikere får store arbejdslegater

Varm op med Baest til GAFFA-Prisen 2018:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA