x

Mikael Simpson tager på bandturné inden nyt album

Mikael Simpson tager på bandturné inden nyt album

Spiller med bandet Sølvstorm for første gang i otte år

For første gang i otte år vil det i år være muligt at opleve Mikael Simpson og bandet Sølvstorm live, når de til sommer giver en enkelt koncert og til efteråret tager på en turné, som de har valgt at kalde ”En turné ned ad mindernes allé”, da der er tale om koncerter med fokus på sange fra bagkataloget.

Da Simpson udgav sine fem første soloalbum, Os 2 + Lidt ro 2002 (2002), De ti skud (2004), Stille og uroligt (2006), Slaar skaar (2009) og Noget laant, noget blaat (2011), var det Sølvstorm, der var med ham til koncerter rundt i landet, og det vil det også være nu, hvor publikum kan se frem til opleve sange som "Du drømmer om et andet sted”, "Er du kommet for at faa noget?", ”Jeg kan se det, at du ved det”, ”Inden du falder i søvn” og mange andre live fra sangeren og sangskriveren, der er kendt for sin modvilje mod bogstavet å i titler.

”Vi skal ud og spille hele bagkataloget, inden der kommer ny musik. Vi har ikke været samlet siden 2011, og der havde vi nogle helt fantastiske koncertoplevelser rundt i landet. Sidste Sølvstorm-periode repræsenterer noget meget kreativt for mig, og jeg tror, det er, fordi bandet formår at forstærke de betragtninger og billeder, som musikken består af. Når man kan se publikum i øjnene samtidig, så går det hele op i en højere enhed,” fortæller Mikael Simpson og fortsætter:

”Det bliver på mange måder en højtragende rejse ned ad mindernes allé, men måske man også kan være heldig at få en forsmag på et af de nye numre. Som titlen indikerer, så kommer folk for at få noget, og det vil vi give dem. Sølvstorm er mine ’Bad Seeds’ (en reference til Nick Caves mangeårige band, red.), det bliver rigtig godt at komme tilbage på landevejen igen. Og så har jeg jo som en joke de sidste fem år sagt, at der ville komme ny musik i ’til februar’, blot for at få folk til at stoppe med at spørge. Nu kommer der faktisk noget. Men vi synes, at bagkataloget fortjener at turnere inden,” slutter han.

Sølvstorm består af Georg Rune Andersen på bas, Asger Baden på synth og Niclas Tange på synth.

LÆS OGSÅ: Når den blå er dirigenten

Mikael Simpsons nyeste studiealbum er Overspring (Samlet) fra 2014, men hans seneste turnéer har været med en mindre besætning primært med keyboards, trommemaskiner og hans eget guitarspil. Desuden har Simpson udgivet flere plader og turneret med spoken word-trioen Vi Sidder Bare Her med Jørgen Leth og Frithjof Toksvig og derudover været en populær formiddagsvært på P6 Beat. Et job, han desværre står til at miste, når radiokanalen efter planen lukker til nytår.

LÆS OGSÅ: LEDER: Public service var noget, vi gav til hinanden – part II

Mikael Simpson og Sølvstorm kan opleves her:

04.10.2019 – Posten, Odense

05.10.2019 – VoxHall, Aarhus

12.10.2019 – Studenterhuset, Aalborg

Billetter sættes i salg torsdag den 23. maj kl. 9.00

Desuden har Simpson og Sølvstorm tidligere annonceret en koncert på Copenhagen Jazzfestival 7. juli ved Kulturhuset Islands Brygge, og der er stadig billetter.

Varm op med klassikeren "Du drømmer om et andet sted":

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA