Nyhed

Copenhell fejrer 10 års fødselsdag med stor hyldestkoncert

GAFFA – alt om musik

Næsten 40 danske musikere går på scenen lørdag den 22. juni på Copenhell for at fejre festivalens ti års fødselsdag med Ten Years In Hell-hyldestkoncerten.

I år finder metalfestivalen Copenhell på Refshaleøen sted for tiende gang med masser af headbanging og horn, og det skal fejres. Formålet med Ten Years In Hell-koncerten på Copenhell er at samle den danske rock- og metalscene på kryds og tværs i forhold til både genrer og generationer og lade musikerne spille nogle af deres yndlingsnumre. Store jams som dette har eksisteret længe rundt omkring i verden, men der har aldrig været tradition for det i Danmark – det er med andre første gang i dansk musikhistorie, at så mange musikere bliver samlet til et kæmpestort rock- og metal-jam. Under koncerten bliver der spillet talrige rock- og metalklassikere – alt fra AC/DC og Slayer til Motörhead og Death – samt de to numre fra Copenhell-ep'en Ti år i helvede med Nyt Liv og Omvendt Korstog. En ep, der blev udgivet for nylig i forbindelse med festivalens fødselsdag.

”Det er, ligesom da man var ung og ønskede sig, at der blev skrevet en tegneserie, hvor både Superman, Batman og Anders And var med,” fortæller Jacob ”Cobber” Binzer fra D-A-D, der er kurator på Copenhells fødselsdagskoncert. ”Koncerten tager udgangspunkt i den hårde del af rocken med alt fra dødsmetal til heavyrock – og også lige nogle afstikkere til punk – og for musikerne vil det mest af alt føles som at blive udtaget til et udvalgt hold i en fodboldklub og få lov til at gøre det, de alle holder så meget af: At spille for det bedste koncertpublikum nord for Ejderen.”


Han fortsætter: ”Når man har spillet musik i mange år – og ofte med de samme – er det rigtigt sjovt at prøve sig selv af sammen med dem, man har lyttet til, men aldrig spillet sammen med. Det bliver en helt ny oplevelse for mange af os. Jeg har selv prøvet at deltage i sådan noget her før: Du vil gerne gøre det godt, og du glæder dig til at spille sammen med helt andre musikere og mærke, hvordan det føles. Og du vil ikke mindst følge med de andre. Jeg går selv hjem og øver mig, så jeg er ordentligt forberedt, og det tør jeg vædde på, at alle de andre også gør. Alle vil jo gerne have det fedt, slappe af og være til stede på scenen under koncerten. De mennesker, der stiller op til det her og har den status, de har, er jo ikke kommet sovende til det hele.” 

Han understreger, at selvom alle musikerne lægger mange kræfter i koncerten, så er det ikke en konkurrence om, hvem der er dygtigst. ”Det handler snarere om, at vi deler den musik, vi holder af, og får en fantastisk fest sammen med publikum. Vi skal udveksle og udvikle os – for når man risikerer noget, så sker der noget!”

Carsten Holm, der igennem flere år har været konferencier på Copenhell, skal præsentere Ten Years In Hell-koncerten på årets festival og lover en uforglemmelig oplevelse:


”Showet her vidner om, at vi har en alenlang liste af de sejeste musikere, der sammen vil fejre Copenhell. Ikke bare som en festival, men som en institution, hjemmebane og legeplads for såvel arrangører som musikere og ikke mindst publikum. Rigtigt mange af musikerne, der samles til Ten Years In Hell-koncerten, har også selv været på festivalen som publikum og ved, hvor fantastisk en scene det er at spille på. Gør hornene klar, for det her bliver en fuldstændigt unik oplevelse for alle parter,” siger han.

Festivalen finder sted i dagene 19.-22. juni med hovednavne som Tool, Slipknot og Scorpions. Der er udsolgt af alle billettyper undtagen endagsbilletter til onsdag den 19. juni.

LÆS OGSÅ: Tool offentliggør udgivelsesdato


Medvirkende til Ten Years In Hell (find selv det ene kvindelige indslag):

Allan Tschicaja, Omvent Korstog

Anders Bo Rasmussen, Rising


Anders Lundemark, Konkhra

Bastian Thusgaard, Soilwork

Casper Roland Popp, Bersærk


Chris Kreutzfeldt, Cabal

David Mikkelsen, Undergang/Phrenelith

Esben ”Esse” Elnegaard Hansen, Hatesphere


Hank Shermann, Mercyful Fate

Holger Rumph-Frost, Møl

Jacob Binzer, D-A-D


Jakob Jensen, Aphyxion

Jakob Krogholt, Rising

Jakob Mølbjerg, Mercenary


KB Larsen, Volbeat/Parasight

Ken Hammer, Pretty Maids

Lasse Mørch Revsbech, Baest


Lola Hammerich, Baby In Vain

Martin Goltermann, Nyt Liv

Martin Kristensen, Konkhra


Michael Bastholm Dahl, Artillery

Michael Benborg Aagesen, Nyt Liv

Mikael Ehlert, Blood Eagle/IAmFire


Michael Stützer, Artillery

Mirza Radonjica-Bang, Siamese

Morten Grønnegaard, Nyt Liv


Nicklas Sonne, Defecto

Oskar J. Frederiksen, Slægt

Peter “Pepe” Hansen, Hatesphere


Rasmus G. Sejersen, The Psyke Project/LLNN

Rasmus Schmidt, Illdisposed, Killing Ghandi

Ronnie Atkins, Pretty Maids


Simon Erlendsson, Nyt Liv

Simon Olsen, Baest

Søren Andersen, Electric Guitars/Glenn Hughes


Søren Hvidt, Nyt Liv

Theis Roed Thorgersen, Helhorse

Tim Christensen, Dizzy Mizz Lizzy


ANNONCE