x

Roskilde Festival klar med fornem Hugo Helmig-erstatning

Roskilde Festival klar med fornem Hugo Helmig-erstatning

Hans Philip overtager den ledige plads på Arena-scenen

I sidste uge blev en række danske festivaler et hovednavn fattigere, da Hugo Helmig måtte aflyse alle sine koncerter i 2019 grundet et behandlingsforløb for stofafhængighed.

Nu er Roskilde Festival klar med sin Helmig-afløser, og det bliver den meget roste solist og tidligere Ukendt Kunstner-vokalist Hans Philip.

31-årige Hans Philip overraskede mange, da han søndag den 17. marts, efter halvandet års total tavshed, udsendte sit første soloalbum Forevigt uden forvarsel bortset fra to singler i ugen op til. Albummet fik fremragende anmeldelser, herunder de maksimale seks stjerner i GAFFA, og det gik direkte ind på førstepladsen på hitlisten. På den første uge blev det streamet tre millioner gange. Hans Philip har endnu ikke givet sin første koncert som solist, men kan inden Roskilde opleves på Heartland Festival.

LÆS OGSÅ: Enkelt, ufærdigt, gennemført

Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén siger: ”Hans Philip har virkelig imponeret alt og alle med sit debutalbum, og det har været helt umuligt at overhøre vores publikums ønsker om, at han også skulle spille et show hos os i år. Så vi er glade for, at vi nu kan føje ham til programmet her i 11. time, og vi er sikre på, at rigtig mange deler vores høje forventninger til at opleve ham debutere som solist på Roskilde Festival.”

Hans Philip udgjorde sammen med producer Jens Ole McCoy den prisbelønnede duo Ukendt Kunstner, der blandede pop og rap, hvor Hans Philip sang og rappede om både natteliv og fortabelse i storbyen. Efter tre succesfulde album udgivet i årene 2013-2016 meddelte Ukendt Kunstner i slutningen af 2016, at de ville gå hver til sit, om end de fortsatte med at give koncerter et godt stykke ind i 2017.

Hans Philip spiller fredag den 5. juli kl. 19.00 på Arena, som er Roskilde Festival næststørste scene med plads til cirka 17.000 publikummer. Roskilde Festival 2019 finder sted fra lørdag 29. juni til lørdag 6. juli 2019.

Navne som The Cure, Cardi B, Chance the Rapper, Bob Dylan, Robyn, Christine and the Queens og Travis Scott, Janelle Monáe, MØ og Vampire Weekend er blandt de optrædende kunstnere på årets festival. Partoutbilletter og endagsbilletter til fredag og lørdag er udsolgt. Endagsbilletter til onsdag og torsdag fortsat er tilgængelige. Billetter sælges via roskilde-festival.dk. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA