x

Spot Festival rykkes frem

Spot Festival rykkes frem

Torsdag aften fandt den store gallaåbning af årets Spot-festival sted i Musikhuset i Århus. Og her havde festival- og ROSA-leder Gunnar Madsen et par bemærkninger om datosammenfaldet med den åndsbeslægtede Vesterbro Festival, der ligesom Spot finder sted i denne weekend.

Der har på det seneste været en del kritik af Spot Festival i det danske musikmiljø, hvor visse røster i musikbranchen har udtalt, at Spot Festival er blevet for fokuseret på etablerede artister og disses eksportmuligheder og har glemt vækstlaget, som Vesterbro Festival ifølge nogle så i højere grad har overtaget. Således har musikeren Alex Puddu ytret kritik i Politiken, ligesom den århusianske booker og pladeselskabsmand Steffen Rasmussen fra Strange Ears har gjort det på GAFFA.dk

"Der er ingen grund til, at to festivaler for vækstlaget i dansk musik konkurrerer med eller modarbejder hinanden," udtalte Gunnar Madsen fra scenen og tilføjede, at Spot Festival næste år bliver rykket to uger frem – altså til næstsidste weekend i maj – for at undgå sammenfaldet med Vesterbro Festival, der af praktiske årsager tilsyneladende kun kan finde sted første weekend i juni, i Den Brune Kødby i København.

Ved åbningen af Spot talte også forfatteren, filminstruktøren, cykelentusiasten med mere Jørgen Leth. Leth fortalte en voodoo-historie fra sit andet hjemland Haiti, inden ordet blev givet til musikken i form af Aura, der gav årets første koncert på Spot.

Følg med i anmeldelser og artikler fra Spot ad libitum weekenden igennem.

Spot 2008's hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA