x

Spot Festival 2008 i tal

Spot Festival 2008 i tal

Det endelige tal ligger ikke helt fast endnu, men cirka 200 internationale gæster kommer til Spot Festival 2008 - hvilket er en lille stigning i forhold til sidste år.

Især er koncentration af medie- og branchefolk stor fra Belgien, Luxemburg, Holland, Tyskland og Spanien (hvor repræsentanter fra de to største dagblade dukker op ud over eventarrangører og magazin-presse). Men også fra de nordiske lande, England (blandt andet Mojo Magazine), Irland, Canada, USA (blandt andet Rolling Stone Magazine), KIna og Japan vil der være deltagelse, for at tjekke de nyeste danske og skandinaviske toner ud.

94 ud af 117 indslag debuterer på Spot
Spot Festival præsenterer i alt 117 program-indslag, og af dem er 94 debutanter. De 94 består langt overvejende af grupper/solister, der optræder på Spot for allerførste gang, men i enkelte tilfælde er der debut til musikere, som nu står på egne ben med et eget udtryk efter at have medvirket i diverse bands. Det gælder for eksempel Michael Møller (moi Caprice) og norske Susanna (tidligere Susanna & The Magical Orchestra).

Til gengæld har vi ikke talt alle de medvirkende fra nordic co-write-seancen og fra åbningsaftenens "A Switch Box Tale" med - i det tilælde havde debutant-tallet nærmere været 110.

Geografisk fordeling
Den geografiske fordelingen af bands fordeler sig i øvrigt således:
København 53,85 %
Århus 11,11 %
Andet 35,04 %

Betaling for musikken
Alle medvirkende bands og solister på Spot Festival får som vanligt tarif-betaling - som minimum - for at spille på Spot (med én enkelt undtagelse i årets efterskoleband).

Spot Festivals hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA