x

Dr. John er død

Dr. John er død

Blues/rock/funk/jazz-stjernen vandt seks Grammy-priser i løbet af sin indholdsrige karriere og blev optaget i Rock & Roll Hall of Fame for otte år siden.

New Orleans-legenden Dr. John med det borgerlige navn Malcolm John Rebennack er død, 77 år gammel. Det melder flere amerikanske medier, herunder Consequence of Sound

Musiksitet citerer en udtalelse fra artistens familie, hvor dødsårsagen angives at være et hjerteanfald.

Sangeren, sangskriveren, pianisten og guitaristen startede som studiemusiker i 50'erne og pladedebuterede i eget navn i 1968. Han udgav herefter en lang række plader med sin egen blanding af jazz, blues, soul, funk, boogie, rock med mere, alt sammen inspireret af musiklivet i hjembyen New Orleans. Han udsendte sit sidste album i 2014 og turnerede frem til 2017. Dr. Johns seneste danske optræden var på Copenhagen Jazz Festival i 2015, hvor han fik de maksimale seks stjerner af GAFFA.

LÆS OGSÅ: En medrivende koncert. Og langt ud over det sædvanlige.

Mange mindes nok Dr. Johns optræden i den Martin Scorsese-instruerede koncertfilm The Last Waltz fra 1978, som dokumenterede The Bands stjernespækkede afskedskoncert to år tidligere. Her fremførte han sin signatursang "Such a Night".

Artiklen fortsætter under videoen

For børn af 90'erne er det også værd at nævne, at det var Dr. John, som fremførte sangen "Cruella de Vil" i 1996-filmatiseringen af 101 Dalmatinere med Glenn Close i hovedrollen.

Dr. John modtog gennem årene seks Grammyer og blev optaget i Rock & Roll Hall of Fame i 2011.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA