x

Er festivalen udsolgt?

Er festivalen udsolgt?

Når festivaler melder udsolgt, søger mange desperat efter billetter på nettet. Men du kan nemt blive snydt. Her får du råd til et sikkert billetkøb – og til hvordan du undgår at blive offer for billethajer – ligesom Mette Lindberg og Waqas bliver det her.

Festivalsæsonen og sommerkoncerterne er over os, og vi er mange, som glæder os til at opleve musikken, kunstnerne og festen med vennerne ude i det danske sommerland. Tinderbox er tæt på udsolgt og Roskilde Festival, Smukfest og Musik i Lejet er nogle af de festivaler, som allerede har udsolgt, hvilket er fedt, hvis du er en af dem, som købte billet i god tid.

Desværre har mange ikke fået billet. Og det naturlige er at lede på nettet eller i omgangskredsen efter billetter.

Se dig for, når du køber billet
Men du skal se dig godt for, når du leder efter billetter til udsolgte events. Som du kan se i videoen, kan selv musikere blive snydt af kriminelle ”billethajer”, som sælger falske billetter eller sælger billetter til overpris.

Tre billetråd til dig
I Danmark er det ulovligt at videresælge billetter til overpris. Men mange udnytter, at du er desperat for at få fat i en billet, og de stresser dig i købet med finurlige nedtællinger eller falske betalingssider.  Flere store danske billetudbydere, spillesteder, kunstnere og festivalarrangører oplever, at forbrugere henvender sig, fordi de uforvarende har købt billetter til overpris eller ikke er sikre på, om de har købt en ægte billet.

15 parter i branchen er derfor gået sammen om oplysningskampagnen #billetblind, og har formuleret disse tre råd til dig, som leder efter billetter på nettet:

gallery_large

Byt, køb eller sælg sikkert
Men hvad skal du så gøre, hvis du alligevel ikke kan finde en billet? Flere billetudbydere og arrangører bl.a. Smukfest og Roskilde Festival og TicketMaster har oprettet billet-byttebørser, hvor du sikkert kan købe billetter til prisen. Her kan du også sælge billetter, som du ikke skal bruge alligevel. Et godt råd er at tjekke arrangørens eller billetudbyderens egen side for sådanne muligheder. Og ellers bør du sænke hastigheden og se dig for, når du skal købe billet til sommerens store kulturoplevelser, så du ikke ender som #billetblind.

gallery_large


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA