Nyhed

BEDST LIGE NU: 12 nye og håndplukkede tracks

GAFFA.dk - alt om musik

Playlisten er opdateret med nye sange til dit sommer-soundtrack.

Drew – Let Me Love You

Hvem har glemt Marios megahit fra 00’erne? I hvert fald ikke Drew! Hun er stadig upcoming på den danske musikscene, men stemmen og intensiteten fornægter sig ikke – og da slet ikke på dette utroligt fine cover, der er fjerde udspil fra sangerinden. Det kommercielle popnummer forvandles til en lavmælt og dragende folk-banger.


Fallulah – Sunsets

”Sunsets” er en dynamisk og velproduceret kærlighedsballade om tosomhedens kraft og frygten for, at denne splintres. Og så er den fra den spritnye ep All My Eyes Are Open. Den dansk/rumænske sangerinde er som altid høj på energi og spidsfindige, polyrytmiske melodier, der sætter sig i kroppen såvel som på sjælen.

Liam Gallagher – Shockwave


På årets første singleudspil forbliver den tidligere Oasis-frontmand i den rockede vintage-sound, der også definerede hans solo-debut – med masser af smæk på! Båret af hårdtslående trommer og legende guitar har sangen potentiale til at blæse dig godt bagover, præcis som titlen antyder, mens teksten søger efter den totale frihed.

Freja Kirk – Mirror, Mirror

Der er skruet op for det efterhånden velkendte trapbeat og en ditto pulserende produktion med Kirk placeret knivskarpt på toppen. Siden oktober har hun været særdeles gavmild med udsendelsen af singler, og på denne rammer vi en 90’er-r&b-vibe, der passer utroligt godt til sangerindens hæse, skarpe og luftige klang.


Eloq (feat. CY) – Rooftop

Den danske producer leverer her et roligt og sanseligt track i konstant bevægelse, der gradvist stiger i intensitet. Det peaker dog aldrig for alvor, men bevarer derimod mystikken og spændingen for øret hele vejen i gennem, hvilket er forfriskende. Nummeret findes på Eloqs nye ep Love City, der er en hyldest til hjembyen København.

Bon Iver – Hey, Ma


Garant for euforiske udladninger placerer Bon Ivers nye single sig lunt i favnen på det resterende bagkatalog som en slags sammenlægning af alt, projektet har hidført indtil nu – hvilket efterhånden er en del. Og med sit flerfacetterede lydcollage-univers og sin rå falset lykkes det ham endnu en gang at blødgøre helt ind til knoglerne.

Spine of Man – Vampires

Spine of Man er en ny dansk indierock-kvintet, der trækker inspiration fra amerikansk heartland-synthrock og 80'ernes britiske artrock. Det albumaktuelle band er gedigne til at kreere vaskeægte on the road-stemning, og ”Vampires” er ingen undtagelse – tilsat stort nærvær og en resonerende omkvædsfrase, der bliver hængende.


Iris Gold (feat. Aidan Coker) – Slow Down

Der er smæk på i Iris Gold-lejren, både hvad angår farver, energi og karrierefart. Men nogle gange er der brug for at trække vejret og tage det roligt, som denne nye single minder os om i al sin chillede lavmælthed. Ledt af synth og guitarspil leverer Gold blød og lækker rap fra hjertet i sammenspil med sin London-baserede kollega.

Wiinston – Positive


”Positive” udgør 50 procent af dobbeltsinglen ”zone / positive”, der i høj grad bekræfter producer/songwriter-duoen som et stærkt urban-act herhjemme. På bare to minutter indvier de os i tanker om alt fra at give op til at modtage blowjobs i et showroom. Ledsaget af en groovy elektronisk r&b-lyd med melankolske undertoner.

Aurora – Daydreamer

Med sit originale take på nutidens popmusik puster norske Aurora sine skandinaviske, musikalske medsøstre i nakken med sit vidtstrakte vingefang, der parrer Robyns galoperende dance-pop med Enyas luftige lydbilleder. ”Daydreamer” er baseret på et xylofon-tema og et otte-i-gulvet beat med en behageligt snurrende efter-effekt.


Whitney – Giving Up

Det roste Chicago-indiepopband er efter noget tid i stilhed endelig kommet frem fra sit skjul. Og det ser ud til, at den gode bølge fortsætter. ”Giving Up” er nemlig første teaser til gruppens andet fuldlængdealbum, der lander i august. Med en helt særlig opløftende og rolig energi er denne single en hurtig vej til smil og en god følelse i kroppen.

Cardi B - Press


”Press” er den seneste banger fra rapperen, der forhåbentlig(!) gæster årets Roskilde Festival – hun er i hvert fald booket. Og på ”Press” slipper hun af sted med at rappe om alt fra skudsikre veste til sex og sin datters vugge i samme sætning, basically. Et spænd, der måske for nogle er liiidt for frisk, men for helvede, hvor det swinger.

ANNONCE