x

Roskilde Festival afslører alternativ åbning

Roskilde Festival afslører alternativ åbning

Fællessang skal skyde festivalen i gang

Roskilde Festival har netop meldt ud, at man i år vil åbne festivalen på en lidt alternativ måde. Nemlig med fællessang ved Orange Scene onsdag den 3. juli klokken 17.35, altså en lille halv time før, den officielle del af festivalen – altså den efter warm up-perioden – begynder med den svenske rapper Silvana Imam på samme scene.

Producer Frederik Thaae vil stå i spidsen for fællessangen, som er en videreførsel af den fællessang, der har fundet sted ved Gloria-scenen de sidste fem år torsdag til lørdag klokken 10.30-11.30, og som også fortsætter i år samme sted og samme tid.

Roskilde vil prøve at sammensætte en Roskilde-sangbog ud fra gæsternes ønsker. Man kan komme med bud på festivalens Facebook-side, og i øjeblikket er de mest populære Red Warszawas "Børn er dumme og grimme" og Carl Nielsens og Kai Hoffmanns "Den danske sang er en ung blond pige". En sang, som for et halvt år siden vakte megen opsigt i medierne, fordi den et år forinden havde provokeret en underviser på CBS med sin ifølge underviseren ikke-inkluderende tekst, men altså er anderledes populær blandt Roskilde-publikummet.

Skulle man høre til dem, der vil finde sangen provokerende (i fald den bliver sunget), burde Silvana Iman, der er kendt for sine anti-racistiske og anti-homofobiske sange, forhåbentlig gyde olie på vandene, når hun indtager Orange Scene umiddelbart efter fællessangen.

Warm up-perioden på Roskilde begynder søndag den 30. juni, og portene åbner dagen før.

LÆS OGSÅ: Roskilde Festival lancerer nyt område med talks, performances og musik

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA