x

Den franske elektronika-musiker Phillippe Zdar er død

Den franske elektronika-musiker Phillippe Zdar er død

Dræbt i faldulykke

Den franske musiker Philippe Cerboneschi, bedre kendt som Philipe Zdar (til højre på billedet), er død i en faldulykke, 50 år gammel, skriver Pitchfork.

Zdar faldt ifølge sin agent "ned fra en høj, gammel bygning i Paris" ved en ulykke.

Philippe Zdar udgjorde halvdelen af house/synthduoen Cassius, som havde en række internationale hits i 00'erne og var aktive op til Zdars død. Faktisk udgiver Cassius efter planen et nyt album, "Dreems", i morgen.

Cassius bestod af Zdar og Hubert Blanc-Francard, bedre kendt som Boom Bass. Duoen begyndte at skabe musik i slutningen af 80'erne under navnet La Funk Mob, men skiftede senere navn til Cassius og udsendte debutalbummet 1999 samme år. De har hidtil udgivet fire album, senest Ibifornia i 2016, hvor de fik selskab af navne som Cat Power, Mike D fra Beastie Boys og Pharrell Williams. Et album, som fik en begejstret anmeldelse af GAFFA.

LÆS OGSÅ: Evig sensommerfunk i Ibifornien

Tidligere har Cassius også indspillet med Wu-Tang Clan-medlemmet Ghostface Killah og soulsangerinden Jocelyn Brown, og Cassius' nummer "I Love You So" blev samplet af Jay-Z og Kanye West på deres fælles sang "Why I Love You". Blandt deres største hits kan nævnes "The Sound of Violence", der i 2002 toppede den amerikanske dance-hitliste.

Philippe Zdar var i 90'erne også medlem af duoen Motorbass med Étienne de Crecy og var desuden indehaver af Paris-studiet Motorbass, hvor han arbejdede som producer. Han har blandt andet produceret for Phoenix på det Grammy-vindende album Wolfgang Amadeus Mozart, for Cat Power på Sun og for The Rapture på deres In the Grace of Your Love.

Se videoen til "The Sound of Violence":

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA