x

Trentemøller ude med stemningsfuld single og video – album på vej

Trentemøller ude med stemningsfuld single og video – album på vej

En sang om at skrive en sang

Trentemøller er klar med anden singleforløber fra sit kommende femte soloalbum Obverse, der er på gaden til efteråret. Han har også selv instrueret en stemningsfuld video til sangen, og den kan du se nedenfor.

”In the Garden” var oprindeligt tænkt som et instrumentalnummer. Men allerede tidligt i arbejdsprocessen hørte Trentemøller den amerikanske sangerinde Lina Tullgrens karakteristiske stemme for sig. Det var derfor naturligt for ham at spille nummeret for Tullgren, og med det samme blev hun inspireret og sagde ja til at medvirke på den. 

”Dette er en sang, der handler om at skrive en sang... Vi er en slags formidlere eller fødselshjælpere for sangene, og ofte flyder teksterne ud af én uden nogen form for mening. Nogle gange prøver man at indfange specifikke følelser, man har haft i en given situation. Oftere er det ikke en bevidst proces, men mere en slags famlende kanalisering,” fortæller Lina Tullgren.

"Et simpelt elektronisk beat og en basgang, der i sig selv er en lille melodi, var udgangspunket for nummeret", fortæller Trentemøller og fortsætter: "Men jeg ønskede samtidig en gradvis, melodisk udvikling og forløsning i form af store, drømmende guitarflader, der indkapsler hele sangen og stemningen, for til sidst at lade det hele forsvinde ud i horisonten".

Lina Tullgren debuterede i 2017 med albummet Won, og i august udsender hun opfølgeren Free Cell.

Trentemøller udgav i 2006 det succesfulde debutalbum The Last Resort, og siden har han udsendt yderligere tre album, alle med en blanding af instrumentalnumre og sange med gæstevokalister. Hans seneste studiealbum er Fixion fra 2016. Alle album har i øvrigt modtaget en GAFFA-Pris i kategorien Årets Elektroniske Udgivelse bortset fra debuten, da kategorien ikke fandtes på daværende tidspunkt.

Tilbage i maj udgav Trentemøller det instrumentale "Sleeper", førstesinglen fra sit kommende album.

LÆS OGSÅ: Nyt stemningsfuldt nummer og video fra Trentemøller

Se videoen til "In the Garden":


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA