x

Barselona hylder fodbold-fællesskabet i flot video til "Ildebrand"


Duoen kan også opleves live både denne sommer og til efteråret

Popduoen Barselona er klar med en flot musikvideo til sangen "Ildebrand" fra deres nyligt udsendte album Legebørn – et album, der udkom samtidig med albummet Hjertebank. Se videoen ovenfor.

Videoen er ligesom forgængerne, "Fra Wien til Rom" og "Forfør mig", produceret af Ophav Film og instrueret af Rasmus Petersen, der om den nye video fortæller:

”I forbindelse med sangen "Ildebrand" fandt vi ret hurtigt ud af, at vi godt kunne tænke os at arbejde med et lidt mere simpelt formmæssigt udtryk, som fokuserede på et konkret emne, der samtidig rummede nogle af de tematikker, som vi introducerede i vores forrige musikvideo "Forfør mig". 

Sangens mere rockede udtryk og tempo gav os samtidig mulighed for at lege det visuelle udtryk og arbejde mere koncentreret med et specifikt univers, som udforsker store dele af det fodboldorienterede miljø og den fælleskabsfølelse, som kendetegner den kultur.” 

Barselona debuterede i 2016 med nogle sange på Soundcloud og udgav i 2017 deres officielle debutsingle "Pige og dreng", som i september samme år blev fulgt op af debut-ep'en Drengepop. De har desuden udgivet ep'en Sommerkys i marts 2018 samt flere singler, og i marts 2019 udsendte de simultant de to album Hjertebank og Legebørn, der begge fik flotte anmeldelser i GAFFA, især Legebørn. De var i januar nomineret til P3 Talentet-prisen, der dog gik til Jada. 

LÆS OGSÅ: Ellipser om Solen (anmeldelse af Legebørn)

Barselona kan i løbet af sommeren opleves på en række af landets festivaler, heriblandt Roskilde Festival og Smukfest, og til efteråret tager bandet på albumturné til 13 af landets byer med afslutning i Store Vega. Ganske godt gået af de unge gutter Rud Aslak og Rasmus Theodor på henholdsvis 19 og 20 år.

LÆS OGSÅ: Barselona annoncerer album-tour


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA