x

VIDEOPREMIERE: Energisk, eksplosivt og yderst vedkommende udspil fra Farveblind


Den elektroniske duo Farveblind er aktuelle med videoen til den heftige, fængende og frembrusende single "Bad". Vi har fået lov til at vise vores læsere den først.

Videoen til Farveblinds "Bad" er lige så eksplosiv og energisk som nummeret selv. Og så er den absolut vedkommende. Det er en dystopisk fortælling om de sociale mediers effekt på vores handlinger. Der bliver på elegant vis trukket tråde til narcissus-myten, og konsekvenserne af tomt fælleskab og ensomhed visualiseres gennem psykopatiske handlinger. 

Videoen er instrueret af Asger Johannes og produceret af Caroline Jensen, som bandet har givet frie tøjler til at skabe nummerets visuelle univers:

– Det var vigtigt for os at vi balancerede narrativet og den visuelle puls således at videoen blev vedkommende, men samtidig matchede Farveblinds vilde energi. Jeg er både fascineret og skræmt af hvordan sociale medier påvirker vores humør og mentale tilstand generelt. Jeg ville gerne sætte det på spidsen og tage udgangspunkt i det ekstreme. De sociale medier er i højere og højere grad selvskabte ekkokamre, der forstærker vores forudindtagede opfattelse af verden, men også skævvrider forståelsen af os selv.

– Dette er uhyggeligt nok i sig selv, men bliver super skræmmende når man tænker på at der sidder nogen med en potentiel agenda og styrer hvad vi skal se og ikke se i vores feed, og dermed også hvad vi skal føle hvornår - og i forhold til hvad. Vi har mistet kontrollen med vores egen virkelighed, og vi ved det godt lidt, men vi taler kun om den slags manipulation når det handler om ekstremisme eller terror - men det er nøjagtig de samme polariserende mekanismer vi udsætter os selv for hver dag på sociale medier.

– Inspirationen kom fra nogle vilde eksperimenter som Facebook har lavet tilbage i 2012. De har systematisk eksponeret brugere for eksempelvis negativt betonet indhold og på den måde påvirket deres mentale tilstand så meget, at det var målbart i deres færden på sociale medier, siger Asger Johannes.

Om videoen siger duoen selv:

Jens Mouritzen: – Det har været en ret så interessant ting, at se vores lille guldklump blive billedliggjort. Jeg synes virkerligt, at filmholdet har ramt plet.

Magnus: – Ja! Jeg kan huske, at vi fik forespørgslen fra produceren. Vi snakkede meget omkring vores image, og om de nu kunne tappe ind i det. Men efter et par timer semi-reflekteret snak, blev vi enige om at gå til det med en ‘hvad er det værste der kan ske?’-mentalitet.

Jens: – Man kan jo sige, at de formår at lege med et emne, der har meget relevans i forhold til nutidens tendenser på de sociale medier. Samtidigt med at det et ret "meme’et", hvilket vi jo elsker, hehe”

Magnus: – Jeg synes helt sikkert også, at lidt sort humor er en fed måde at påtale overforbrug af sociale medie på”

Farveblind spiller deres hidtil største koncert på Roskilde Festival, når de åbner Apollo Scenen onsdag den 3 juli. Bandet er kendt for deres særdeles energiske liveshows. De lagde salen ned til dettes års GAFFA-Prisen med den eksplosive single, og den franske rapper KillAson var fløjet ind for at danse sig igennem "Bad" sammen med drengene.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA