x

GAFFA og samtlige danske medier boykotter Volbeat

GAFFA og samtlige danske medier boykotter Volbeat

Når Volbeat indtager Ceres Park i Aarhus på lørdag bliver det uden det samlede danske anmelderkorps på lægterne. Alle danske medier boykotter koncerten og det samme gør vi på GAFFA. 

Tilbage i 2017 da Volbeat som det første danske band nogensinde skulle spille i Parken blev metalmagasinet Devilution og Ekstra Bladet ikke inviteret på lige fod med den resterende dagpresse. Det førte til, at flere danske medier valgte at boykotte koncerten. Nu skriver vi 2019, og på lørdag indtager den dundrende eksportsucces Ceres Park i Aarhus. Igen er hverken Ekstra Bladet eller Devilution inviteret.

Dette har medført at et samlet kulturkritikerkorps er blevet enige om at droppe den ellers særdeles eftertragtede koncert med det danske megaband. 

Volbeat har aldrig uddybet overfor pressen, hvorfor Devilution og Ekstra Bladet selektivt bliver frasorteret, når den danske arrangør Live Nation udskriver akkrediteringer til medierne, men et forholdsvis kvalificeret bud kan være, at begge medier har forholdt sig kritisk til bandet tidligere. 

I 2017 fik vi denne udtalelse fra Devilutions udgiver Jacob Dinesen:

- Til Volbeats sidste mange koncerter har vi ikke givet dem synderligt meget ros. Desuden lavede jeg sammen med Jens Jam en bog om Michael Poulsen (forsanger i Volbeat, red.). Det var ikke en bog, som han/de var vanvittig glade for. Uden at være overdrevet paranoide mener vi bestemt, at vi kan se et system i deres boykot. 

- Vi har som bekendt en fri presse og en fri debat i det her land. Og Volbeat burde have brede skuldre nok til at kunne klare kritik. Jeg har vanskeligt ved at se, hvad det ellers skulle handle om, når de bevidst gør vores arbejdsvilkår ringere på den her måde.

LÆS HELE HISTORIEN FRA 2017 HER

I 2017 noterede flere twitterbrugere, at uinviterede anmeldere blot kunne punge ud og således troppe op til koncerten på lige fod med publikum. Jacob Dinesen understregede dog dengang over for GAFFA, at det er det principielle i sagen, som han tager afstand fra. På Devilutions hjemmeside skrev han med en reference til Volbeats album "Seal the Deal & Let's Boogie" fra 2016: "Let’s Seal the Deal & Let’s Boycott".

På GAFFA er vi enige med Dinesens udsagn om, at det er hele den principielle del af sagen, der er både problematisk og underminerende for kulturkritikken generelt. 

Vi ønsker dog naturligvis alle, der skal afsted en god koncert.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA