x

Esbjörn Svensson død i dykkerulykke

Esbjörn Svensson død i dykkerulykke

En af Sveriges mest prominente og talentfulde jazzmusikere døde lørdag aften efter en ulykke under dykning i den stockholmske skærgård tidligere samme dag.

Pianisten Esbjörn Svensson var højt værdsat blandt såvel kolleger som publikum, og opnåede da også international anerkendelse med EST, Esbjörn Svensson Trio, som foruden pianisten bestod af trommeslageren og barndomsvennen Magnus Öström og bassisten Dan Berglund.

Trioen debuterede i 1990 med pladen "When Everyone Has Gone", og var så sent som sidste efterår albumaktuelle deres tiende udgivelse, "Live in Hamburg". De senere år vandt gruppen desuden et publikum udenfor en snæver jazzsammenhæng, idet de kombinerede jazz, pop og elektroniske elementer.

Esbjörn Svensson blev kåret som "Årets Jazzmusiker" i Sverige i 1995 og 1996, ligesom han modtog flere Grammyer i løbet af karrieren.

Den mangeårige kollega Dragana Maksimovic udtaler til SvD.se: "Jeg føler en frygtelig sorg. Det er et stort tab af en meget nær ven. Esbjörn var altid glad og ligefrem. Han var uhørt kreativ og altid rar at omgås. Jeg har altid elsket at arbejde med ham".

Esbjörn Svensson efterlader sig hustru og to børn.

 

Læs jazzanmelder Ivan Rods personlige nekrolog


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA