x

Bandcoaching i Nordjylland

Bandcoaching i Nordjylland

Fra 1. juli er det muligt for håbefulde bands at ansøge om at blive optaget i en såkaldt "band-camp", hvor prominente repræsentanter for musikbranchen vil coache de vordende stjerner gennem seks dage, passende placeret i skolernes efterårsferie i uge 42 og betitlet "Keep on Rockin"

Ugen indledes søndag aften i Hjallerup Kulturhus, hvor The Blue Van giver koncert og fortæller om deres bandoplevelser, fra den spæde start og frem til nu.

Til at stå for de efterfølgende workshops har man blandt andre hyret Kristian Riis, guitarist i Nephew, og manager for en række danske bands samt Thøger Riis Michelsen, som har arbejdet med band-coaching for Veto, Nephew, Figurines og Under Byen.
Hertil kommer Troels Abrahamsen, producer og forsanger i Veto.

Til at give en overordnet introduktion til musikbranchen har arrangørerne tilknyttet musiker Søren Reiff og Michael Højris, jurist i Dansk Musiker Forbund. Musik-dramaturg Anne-Marie Varberg står for performance-delen i forløbet.

Derudover håndplukkes en række bandcoaches, som vil følge de deltagende bands gennem hele ugen. Der optages seksten bands i alt - heraf omtrent halvdelen fra Nordjylland og resten fra det øvrige Danmark.

"Keep on Rockin" afsluttes hvor det begyndte i Hjallerup Kulturhus, hvor alle 16 deltagende bands går på scenen og giver koncert.

For at komme i betragtning skal bands indsende en ansøgning, hvor de beskriver bandet og dets musik. Der skal medsendes lydmateriale til brug for udvælgelse af de endelige bands.

Sideløbende med Keep on Rockin' afvikles der også et teknikerkursus for såvel nybegyndere som mere erfarne teknikere. I samarbejde med EUC Nord og eventteknikeruddannelsen sammensættes et kursusforløb, der tager udgangspunkt i deltagernes forudsætninger. Udover lyd-delen vil der også blive mulighed for at snuse til vil lys- og AV-delen af en koncertproduktion.

Ansøgningsfristen er 1. juli for bands og 1. august for lydteknikerkursus.

Mere info om tilmelding


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA