Woodstock 50 har store problemer – mangler stadig en festivalplads

Woodstock 50 har store problemer – mangler stadig en festivalplads

Festivalen skal efter planen finde sted 16.-18. august

50 års-jubilæumsudgaven af den historiske Woodstock-festival har mildt sagt problemer. En måned inden planlagt festivalstart den 16. august mangler arrangørerne – der forventer 65.000 gæster – stadig et område at holde festivalen på. I går afviste et udvalg under byrådet i byen Vernon i staten New York at lade festivalen afholde på væddeløbsbanen Vernon Downs, selvom væddeløbsbanens ejer havde sagt god for planerne. Umiddelbart herefter trak produktionsselskabet Virgin Produced sig ud af festivalen.

Festivalen har flere gange været ramt af store udfordringer. I april trak den oprindelige hovedinvestor, marketingvirksomheden Dentsu, sig ud af festivalen. I maj fandt arrangørerne dog en ny investor, Oppenheimer & Co., men i juni mistede festivalen sin tilladelse til at blive afholdt på racerbanen Watkins Glen, som det oprindeligt var planlagt, da arrangørerne ikke kunne betale 150.000 dollar i depositum og også manglede en sikkerhedsgodkendelse fra sundhedsmyndighederne i staten New York.

Festivalens medarrangør Michael Lang, der også var en af bagmændene bag den oprindelige Woodstock-festival, udtaler til den lokale avis Poughkeepsie Journal

"Jeg ved ikke ... vi er nødt til at regruppere os og finde ud af det. Jeg vidste, at dette ikke ville blive let, og jeg vidste, at byudvalgets leder stod bag en afvisning. Vi håbede bare, at der var nogen retfærdighed til, som disse mennesker ville tilslutte sig, og det lader ikke til at være tilfældet."

LÆS OGSÅ: Forvirring: Bliver Woodstock-jubilæumsfestivalen aflyst?

Festivalen byder – efter planen – på navne som Jay-Z, Miley Cyrus, The Racounteurs, Chance the Rapper, John Fogerty (der også optrådte ved den oprindelige Woodstock-festival) og mange flere. The Black Keys, som var annonceret, har dog trukket sig grundet "planlægningsproblemer". Forsalget er endnu ikke gået i gang.

Den oprindelige Woodstock-festival præsenterede kunstnere som Jimi Hendrix, Janis Joplin, Sly & the Family Stone, The Who, Grateful Dead og mange flere og tiltrak mere end 400.000 gæster.

Både i 1994 og 1999 blev der holdt henholdsvis 25- og 30-års jubilæumsudgaver af festivalen. I 1979 og 1989 blev festivalens 10- og 20 års jubilæum markeret med enkeltstående koncertdage, og i 2009 blev 40-året hyldet med en amerikansk turné.

Ironisk nok måtte den første Woodstock-festival i 1969 også flytte lokalitet kun en måned før festivalstart grundet lokale protester. Alligevel blev festivalen en stor succes, om end en stor del af publikum kom gratis ind ved at kravle gennem huller i hegnet. Arrangørerne tabte mange penge, men tjente dem ind igen på indtægter fra den succesfulde dokumentarfilm om festivalen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA