x

Islandske Hatari, kendt fra Eurovision og Roskilde, tilbage til Danmark

Islandske Hatari, kendt fra Eurovision og Roskilde, tilbage til Danmark

Det islandske elektropunkband Hatari giver koncert i Store Vega 29. januar og på Train 30. januar

Det islandske elektropunkband Hatari vakte international opmærksomhed, da de deltog i Eurovision Song Contest i maj med sangen "Hatrið mun sigra", der betyder ”Had vil vinde”, og skilte sig noget ud fra de øvrige deltagere, blandt andet med dansere i lak og læder. Sangen endte på en respektabel tiendeplads.

Hatari er et politisk multimedieprojekt, der ifølge gruppen selv ønsker at vise skyggesiderne af det neoliberale samfund. I en pressemeddelelse udtaler de:

"Vi kan ikke ændre tingene, men vi kan afsløre det nyliberale samfunds manglende normer, pointeløsheden af hvert øjeblik brugt på det værdiløse ræs og den lave pris, mennesket på vulgær vis sælger sig selv for. Vi kan skrige ad vores egen impotens, skrige ad vores kollektive søvngængeri gennem rutine og bønfalder vores publikum om at forene sig, skulder ved skulder og danse."

Bandet blev dannet i Reykjavík i 2015 af Klemens Hannigan og Matthías Tryggvi Haraldsson, hvor den maskerede trommeslager Einar Hrafn Stefánsson kort tid efter tilsluttede sig projektet. Bandet har indtil videre udgivet fem singler og en ep.

Gruppen var gået videre til Eurovision-semifinalerne, da de blev booket til årets Roskilde Festival, hvor de dog ikke imponerede GAFFAs anmelder.

LÆS OGSÅ: Kalkuleret techno-teater

Billetsalget starter fredag den 19. juli klokken 11.00 via Ticketmaster.

Se Hatari til Eurovision Song Contest-finalen:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA