x

ASAP Rocky tiltales for vold

ASAP Rocky tiltales for vold

Skal sidde varetægtsfængslet, til retssagen begynder

ASAP Rocky er nu officielt blevet tiltalt for vold sammen med to fra sit følge oven på det gadeslagsmål, de deltog i i Stockholm 30. juni, skriver Aftonbladet.

ASAP Rocky og de to andre skal sidde varetægtsfængslet, indtil retssagen begynder.

– Jeg har i dag rejst tiltale mod de tre mistænkte for simpel vold, fordi jeg vurderer, at det, der skete, var en forbrydelse, også selvom der har været indvendinger om selvforsvar og provokationer, lyder det fra anklager Daniel Suneson, der altså har droppet tiltalen for grov vold, som de tre oprindeligt var mistænkt for.

– For at nå frem til en beslutning har jeg blandt andet gennemgået de film, der er kommet frem i efterforskningen. Det skal noteres, at jeg har haft adgang til et større materiale end det, der hidtil har været offentliggjort på internettet, siger anklageren videre og tilføjer, at også vidneafhøringer har spillet ind på afgørelsen.

ASAP Rocky og de to andre nægter sig skyldige og siger, at de handlede i selvforsvar efter at være blevet forfulgt af to unge mænd.

Anklageren foreslår at afsætte tre dage til retssagen. Ifølge TMZ ventes retssagen afholdt inden for de næste to uger. ASAP Rocky og de to andre risikerer ifølge TMZ op til to års fængsel, men altså ikke seks års fængsel, som var straframmen, hvis de var blevet tiltalt for grov vold.

LÆS OGSÅ: ASAP Rockys mor udtaler sig om sønnens anholdelse

Den ene af de to unge mænd var også mistænkt for vold efter angiveligt at have kastet et sæt hovedtelefoner mod ASAP Rockys bodyguard, men anklageren frafaldt i mandags sigtelsen, da han mente, at der i dette tilfælde var tale om selvforsvar. Bodyguarden er dog ikke sigtet for noget.

I flere videoer på sin Instagram-side fortæller ASAP Rocky, at han og hans crew er blevet forfulgt af to unge mænd i det indre Stockholm. Man ser også optrinnet mellem den ene af de unge mænd og ASAP Rockys bodyguard, om end det ikke står helt klart, om bodyguarden løfter den ene mand eller skubber ham. Man hører også nogen blive ramt af noget.

Artiklen fortsætter under videoerne

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SO A FEW DRUG ADDICTS ARE NOT MY FANS , WE DONT KNOW THESE GUYS AND WE DIDNT WANT TROUBLE , THEY FOLLOWED US FOR 4 BLOCKS , AND THEY WERE SLAPPING GIRLS BUTTS WHO PASSED , GIVE ME A BREAK

Et opslag delt af PRETTY FLACKO (@asaprocky) den

Se yderligere en video på ASAP Rockys Instagram

En video på TMZ viser på sin side, hvordan ASAP Rocky (i grønne shorts og hættetrøje) og flere fra hans følge vælter, slår og sparker den ene unge mand. 

Artiklen fortsætter under videoen

ASAP Rockys bodyguard blev også anholdt efter optrinnet, men blev siden løsladt uden sigtelse.

En underskriftindsamling, der kræver rapperen løsladt, har i skrivende stund mere end 600.000 underskrifter. En række kunstnere, blandt andre Tyler, the Creator, Tyga, Schoolboy Q, T.I. og Rihanna har også krævet stjernen frigivet. Tyler, the Creator har udtalt, at han nu vil boykotte Sverige, mens Tyga aflyste en svensk koncert forleden i solidaritet med A$AP Rocky. Også Donald Trump har blandet sig i sagen.

LÆS OGSÅ: Sveriges statsminister svarer Trump i sag om ASAP Rocky-anholdelse

ASAP Rocky nåede at give en koncert i Stockholm, inden han selv meldte sig til politiet. Få dage tidligere optrådte han på Tinderbox, hvor GAFFAs anmelder var lidt mellemfornøjet med hans indsats.

LÆS OGSÅ: You have to end this tour, ASAP

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA