x

Smukfest-aktuelle Nikoline er tilbage med ny sang

Smukfest-aktuelle Nikoline er tilbage med ny sang

"Sabotage er måden, jeg lever mit liv"

Den Smukfest-aktuelle rapper Nikoline er tilbage med en ny sang, denne gang på engelsk, tilsat en snert af kroatisk (Nikoline har en kroatisk mor). "Sabotage" er titlen, med omkvædet "Dance like nobody is watching". Hør sangen nedenfor.

Om sangen udtaler Nikoline selv: ”Sabotage er måden, jeg lever mit liv. Det er måden, jeg efter meget modstand har fået succes ved at være som jeg er, bryde alle regler og ikke lade mig hæmme af andres meninger”.  

Tekstuniverset er måske lidt mindre kontroversielt, end man er vant til fra Nikoline, men sangen rummer dog linjer som: "Non' of you middle-class gangsters are hip-hop / You're more like porn-strip-hop / Lowest denominator EDM hip pop / Celebrity rot / Commercialized brain dead, money-fixated lot".

LÆS OGSÅ: Både hjerte og knytnæve står i flammer

Nikoline brød igennem i 2017 med sangen og videoen "Flertallet er dumme", som skabte stor opmærksomhed, debat om ytringsfrihed og en politianmeldelse, og hun fulgte den op året efter med "Sut min klit", som blev nomineret til Robert Prisen 2019 for "bedste originale sang" til filmen Ditte & Louise, og som havde en Peter Aalbæk på knæ med i videoen. Op til valget i juni udgav hun så sangen og videoen "Danskhed".

LÆS OGSÅ: VIDEO: Nikoline viser Lars Løkke i bar røv og valgflæsk

Nikoline kan opleves på Smukfest fredag klokken 19 på Sherwood-scenen.

Hør "Sabotage" og se lyric videoen:

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA