Katy Perry dømt for plagiat – af kristen rap-sang

Katy Perry dømt for plagiat – af kristen rap-sang

"Dark Horse" lægger sig for tæt op ad "Joyful Noise"

Katy Perry og hendes medsangskrivere er ved en føderal domstol i Los Angeles blevet dømt for at have plagieret et andet nummer i Katy Perrys store 2013-hit, det Grammy-nominerede "Dark Horse". Ifølge dommen skulle de have plagieret beatet og melodiske elementer fra den kristne rapper Flames sang "Joyful Noise" fra 2009, skriver Associated Press.

Dommen gælder både Perry og alle sangens medforfattere og -komponister, som ud over Perry tæller Dr. Luke, Sarah Hudson, Max Martin, rapperen Juicy J og beatmageren Cirkut. Under retssagen udtalte de alle, at de aldrig havde hørt "Joyful Noise", og at de i øvrigt ikke lyttede til kristen musik. 

Katy Perrys advokat Christine Lepera udtalte, at et forsøg på at copyrighte så små elementer af en sang ville ødelægge arbejdsforholdene for alle sangskrivere.

"De prøver at tage ejerskab på musikkens basale byggesten, det musikalske alfabet, der burde være tilgængeligt for alle," udtalte hun ifølge Associated Press.

Flames advokat Michael A. Kahn udtalte, at Flames sang "Joyful Noise" har flere millioner afspilninger på YouTube og Spotify, så Katy Perry kunne sagtens have hørt det, samt at hun netop indledte karrieren som kristen sanger, så udtalelsen om, at hun ikke lyttede til kristen musik, virkede ikke helt troværdig. Det skal dog tilføjes, at Katy Perry i 2009, hvor Flames nummer stammer fra, havde lagt den kristne karriere på hylden.

Associated Press kunne efter dommen ikke få kommentarer fra hverken Flame- eller Perry-lejren.

Det er endnu ikke afgjort, hvad Katy Perry skal betale i erstatning til Flame, der i øvrigt har det borgerlige navn Marcus Gray, og hans to medsangskrivere Emanuel Lambert og Chike Ojukwu.

LÆS OGSÅ: Katy Perry: Jeg behøver ikke være nøgen for at få opmærksomhed

Synes du, at de to sange ligner hinanden så meget, at der er tale om plagiat? Lyt og døm selv:


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA