x

ASAP Rocky for retten i Stockholm: Fastholder sin uskyld

ASAP Rocky for retten i Stockholm: Fastholder sin uskyld

Retssagen slutter fredag den 2. august

Retssagen mod ASAP Rocky begyndte i dag i Stockholm. Her er rapperen tiltalt for vold efter et gadeslagsmål i det indre Stockholm den 30. juni.

I retten erklærede ASAP Rocky sig uskyldig og sagde, han handlede i nødværge, skriver NME. Det samme gælder to fra hans følge, der også var tiltalt for vold.

Ifølge DR's reporter var rapperen selv afslappet, mens hans mor Renee Black, der var rejst til Stockholm fra USA, kunne ikke holde tårerne tilbage.

Ifølge DR blev der i retten afspillet fem videooptagelser af slagsmålet. Anklagemyndigheden mener, at videoerne beviser, at rapperen og hans to assistenter begik vold mod det 19-årige offer, blandt andet ved at slå ham med en flaske – en flaske, der ikke tidligere har været omtalt i offentligheden. Omvendt mener de tiltalte, at videoerne dokumenterer, at de handlede i nødværge efter at være blevet forfulgt og chikaneret af offeret og en anden person i det indre Stockholm.

Ud over videoerne blev der i retten fremvist billeder af offerets skader. Han brækkede et ribben, fik blå mærker og snitsår forskellige steder på kroppen, skriver DR, der også citerer en læge for at sige, at offeret tydeligvis har været udsat for vold.

Retssagen fortsætter torsdag den 1. august og slutter fredag den 2. august, hvor der også kan falde dom. Dommeren kan dog også vælge at udbede sig op til en uges betænkingstid, skriver DR.

Mere end 70 journalister fra hele verden er ifølge DR mødt op for at dække retssagen, og ASAP Rocky og hans to assistenter risikerer op til to års fængsel, hvis de bliver kendt skyldige.

LÆS OGSÅ: ASAP Rockys mor udtaler sig om sønnens anholdelse

Den ene af de to unge mænd, som forfulgte ASAP Rocky og hans følge, var også mistænkt for vold efter angiveligt at have kastet et sæt hovedtelefoner mod ASAP Rockys bodyguard, men anklageren frafaldt senere sigtelsen, da han mente, at der i dette tilfælde var tale om selvforsvar. Bodyguarden er dog ikke sigtet for noget.

I flere videoer på sin Instagram-side fortæller ASAP Rocky, at han og hans crew er blevet forfulgt af to unge mænd i det indre Stockholm. Man ser også optrinnet mellem den ene af de unge mænd og ASAP Rockys bodyguard, om end det ikke står helt klart, om bodyguarden løfter den ene mand eller skubber ham. Man hører også nogen blive ramt af noget.

Artiklen fortsætter under videoerne

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SO A FEW DRUG ADDICTS ARE NOT MY FANS , WE DONT KNOW THESE GUYS AND WE DIDNT WANT TROUBLE , THEY FOLLOWED US FOR 4 BLOCKS , AND THEY WERE SLAPPING GIRLS BUTTS WHO PASSED , GIVE ME A BREAK

Et opslag delt af PRETTY FLACKO (@asaprocky) den

Se yderligere en video på ASAP Rockys Instagram

En video på TMZ viser på sin side, hvordan ASAP Rocky (i grønne shorts og hættetrøje) og flere fra hans følge vælter, slår og sparker den ene unge mand. 

Artiklen fortsætter under videoen

ASAP Rockys bodyguard blev også anholdt efter optrinnet, men blev siden løsladt uden sigtelse.

En underskriftindsamling, der kræver rapperen løsladt, har i skrivende stund mere end 600.000 underskrifter. En række kunstnere, blandt andre Tyler, the Creator, Tyga, Schoolboy Q, T.I. og Rihanna har også krævet stjernen frigivet. Tyler, the Creator har udtalt, at han nu vil boykotte Sverige, mens Tyga aflyste en svensk koncert forleden i solidaritet med A$AP Rocky. Også Donald Trump har blandet sig i sagen.

LÆS OGSÅ: Sveriges statsminister svarer Trump i sag om ASAP Rocky-anholdelse

ASAP Rocky nåede at give en koncert i Stockholm, inden han selv meldte sig til politiet. Få dage tidligere optrådte han på Tinderbox, hvor GAFFAs anmelder var lidt mellemfornøjet med hans indsats.

LÆS OGSÅ: You have to end this tour, ASAP

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA