x

VIDEO: Matty Healy bryder strikse LGBTQ-regler i Dubai

VIDEO: Matty Healy bryder strikse LGBTQ-regler i Dubai

“Jeg regner ikke med at blive lukket ind igen grundet min 'dårlige opførsel'", skriver Matty Healy fra The 1975 på sin Twitter. 

Under The 1975's første besøg i De Forenede Arabiske Emirater gik forsanger Matty Healy under nummeret “Loving Someone” ned til en mandlig fan blandt publikum, og spørger “Er det okay, at jeg kysser dig?” De to endte med at kysse til stor jubel for de mange fans. Det hjertevarme øjeblik kan ses i videoen nedenfor:

Det er i sig selv ikke den mest opsigtsvækkende handling fra Healy's side, da kvartetten er kendt for at støtte LGBTG+ miljøet, blandt andet ved donere penge til London LGBTQ+ Community Centre. Dubai er imidlertid ikke kendt for at praktisere frisind, og i storbyen er det ulovligt at være homoseksuel; homoseksualitet kan straffes med fængsel på op til 10 år. 

Den høfligt kyssende forsanger skrev efter koncerten på sin Twitter-profil: "Tak Dubai, I var fantastiske. Jeg regner ikke med at blive lukket ind igen grundet min "dårlige opførsel", men I skal vide, at jeg elsker Jer, og jeg ville ikke have gjort noget anderledes"

LÆS OGSÅ: Undersøgelse af sandheden i livet

Indtil videre har der ikke været officielle meldinger om, hvorvidt der venter konsekvenser for de to kyssende parter. Healy virker tilsyneladende ikke til at tage optrinnet så tungt, “hvem ved, måske bliver vi lukket ind igen. Vi må bare vente og se” slutter han sit tweet. 

The 1975 er albumaktuelle til februar, hvor gruppen udgiver Notes on a Conditional Form. Albummet bliver opfølgeren til den succesfulde A Brief Inquiry Into Online Relationships fra november 2018. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA