x

Sort Sol-guitarist og billedkunstner skaber live-værk

Sort Sol-guitarist og billedkunstner skaber live-værk

Kunstner Christian Lemmerz og Sort Sol-guitarist Lars Top-Galia skaber fælles værk, når de lader musik og maleri udfordre hinanden i Copenhagen Contemporarys hal på Refshaleøen i perioderne onsdag den 21. - fredag den 23. august og igen onsdag den 28. - fredag den 30. august, alle dage klokken 18-20. 

Hvis du befinder dig i København de næste par uger, kan du opleve Lars Top-Galias guitar møde Christian Lemmerz’ pensel på Copenhagen Contemporary til en alternativ udstilling, hvor publikum inviteres ind i et kunstværks tilblivelsesproces. Projektet skabes under overskiften "EYESCAPE" - Action Painting Live In Concert

– Udstillingen bliver til over seks aftener, hvor Copenhagen Contemporarys gæster live kan overvære skabelsesprocessen, når maleri og musik mødes i en fælles komposition. Til lyden af Top-Galias improviserede guitarflader skaber Lemmerz seks styk 3 x 9 meter store malerier. Hver aftens lydværk og maleri udgør således sin egen unikke performance, hvor publikum inviteres til et sjældent indblik i den strengt private og personlige proces, som det i reglen er at skabe et kunstværk, lyder det fra arrangørerne.

LÆS OGSÅ: Tre af landets store kulturpersoner skaber visuel koncertoplevelse 

Lars Top-Galia, der har ladet sine fingre vandre som leadguitarist i det danske rockband Sort Sol, har de seneste år også været en del af projektet artFREQ. og har i den forbindelse kurateret koncerter med blandt andre Patti Smith, Einstürzende Neubauten og Laibach. Christian Lemmerz er et etableret navn i dansk kulturliv og er kendt for sin provokerende tilgang til kunst med blandt andet parterede grise på Esbjerg Kunstmuseum i 1994, men har også skabt monumentale værker i marmor og bronze. 

Efter de to performance-perioder vil de skabte værker kunne opleves som udstilling på Copenhagen Contemporary på Refshaleøen. 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA