x

Talentpris til Thomas Buttenschøn

Talentpris til Thomas Buttenschøn

Billede: Morten Larsen

Fredericia-spillestedet Det Bruunske Pakhus har indstiftet en ny talentpris, Årets Franz, opkaldt efter den gamle Gasolin’-guitarist Franz Beckerlee. Prisen består af 25.000 kroner og en statuette fremstillet af netop Franz Beckerlee, og prismodtageren er kåret efter en afstemning blandt en række af musikanmeldere fra de landsdækkende medier (herunder GAFFA), folk fra de store rytmiske spillesteder samt festivalarrangører.

Juryens begrundelse for valget af Thomas Buttenschøn er:

”Thomas Buttenschøn er en ung sanger, sangerskriver og musiker, der med sine finurlige troubadour-agtige sange og tekster rammer lige ind dér, hvor man bliver glad. Han har en uovertruffen sceneoptræden og har publikum i sin hule hånd fra start til slut. Han er et kæmpe talent med en stor personlighed, og han fortjener en anerkendelse for sit arbejde.”

Prisoverrækkelsen finder sted fredag den 4. juli, kl. 17 i festivalteltet ved Det Bruunske Pakhus i Fredericia – umiddelbart før 6. juli Jazz- og Bluesfestivalen starter.

Thomas Buttenschøn er 23 år. Han slog igennem i efteråret 2006 med sit debutalbum ”Fantastiske Mandag”, der bød på flere hits, ikke mindst titelnummeret. Genren er pop-rock med elementer af jazz, folk, soul, funk med mere, med meget iørefaldende melodier og humoristiske danske tekster om hverdagens op- og nedture fremført af en helt særegen stemme, som både kan være dyb og hæs og gå langt op i falsetten – ofte med hurtige spring på tonestigen. I marts 2008 udgav Buttenschøn sit andet album, ”Billeder Af Min Baggård”, som igen blev et stort hit og denne gang også bød på et par lidt mere alvorlige sange.

Om Årets Franz
Årets Franz er en nystiftet talentpris, hvis formål ifølge Det Bruunske Pakhus er at hædre den store talentmasse, der findes i Danmark. Talentprisen og Det Bruunske Legat vil hvert år blive tildelt et ungt menneske med et særligt talent inden for musik og/eller sang. Legatet er stiftet af det rytmiske spillested Det Bruunske Pakhus og Cort Trap Vin-Import, begge i Fredericia. Et væsentligt økonomisk grundlag for tildelingen af det første Bruunske legat kommer fra salg af fire forskellige litografier, lavet af Troels Trier.

Med legatet følger som nævnt 25.000 kroner og en statuette lavet af den tidligere Gasolin-guitarist Franz Beckerlee. Beckerlee har i dag ladet musikken træde i baggrunden til fordel for kunsten og bruger nu sin tid på at skabe installationsskulpturer. Blandt andet har han været antaget på Charlottenborgs udstilling tre gange.

Det Bruunske Pakhus og Cort Trap Vinimport har allerede truffet aftale med den kunstner, der skaber litografier, som skal sælges som støtte til næste års tildeling af Det Bruunske Legat og Årets Franz. Det bliver Knud Odde, tidligere bassist i Sort Sol.

Thomas Buttenschøn er i øvrigt ikke uvant med at modtage priser. Eksempelvis modtog han i oktober prisen ”Den Gyldne Grundtvig”, indstiftet af Odder Højskole.

Thomas Buttenschøn på MySpace

Det Bruunske Pakhus' hjemmeside


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA