Den nye roots-musikpris OOaward er uddelt på Tønder Festival

Den nye roots-musikpris OOaward er uddelt på Tønder Festival

Mads Hansens Kapel er de første vindere

Den første af den nyindstiftede danske musikpris OOaward blev uddelt på den netop afholdte Tønder Festival. OOAward bliver uddelt inden for roots-genrerne af brancheorganisationen Tempi, og den første pris går til gruppen Mads Hansens Kapel, som blev overrasket backstage, bogstaveligt talt midt i maden.

Juryen udtaler:
 
"Mads Hansens Kapel hædres for deres arbejde med den traditionelle folkemusik, hvorigennem de har fornyet og gjort musikken ungdommelig med respekt for traditionerne. Deres evne til at formidle musikken på en folkelig måde, som gør det uhøjtideligt og tilgængeligt. Mads Hansen Kapel er mere end bare et band, og gennem deres tilstedeværelse på de sociale medier skaber de et univers omkring deres musik, som engagerer og involverer lytteren."

Mads Hansens Kapel vinder en OOaward i kategorien music. Det er den nystiftede pris, som brancheorganisationen Tempi står bag – og alle har kunne nominere et band, en artist, formidler, festival eller forening, som har gjort en særlig indsats inden for roots-genrerne. Eterfølgende er en jury blevet enige om maksimalt fem vindere.

I løbet af de kommende måneder vil priserne blive overrakt, men det sker ikke som det traditionelle awardshow, som man kender fra tv. Priserne bliver givet dér, hvor vinderne i forvejen er til stede – og de er i gang med det, de netop gør bedst. 

Tempi fremhæver, at OOawards ikke blot vil hylde komponisterne og musikerne, men hædre alle aspekter, der gør det muligt at skabe, formidle og opleve musikken. Med kun to kategorier music og access har Tempi forsøgt at gøre op med de traditionelle rammer. 
 
 
Se Mads Hansens Kapel fremføre "Vals 113":
 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA