x

Diefenbach er tilbage

Diefenbach er tilbage

Københavnske Diefenbach er på vej med deres fjerde album. Pladen udkommer 13. oktober og er endnu ubetitlet. Og allerede i dag er singleforløberen ”Up To Your Neck” på gaden. Singlen er samtidig ”Ugens Uundgåelige” på P3 i denne uge.

Det nye album bliver efterfølgeren til ”Set And Drift” fra 2005. Et album, der blev noget af et gennembrud for Diefenbach efter to anmelderroste, men knap så kommercielt succesfulde, primært instrumentale plader med tydelig inspiration fra post-rocken.

På ”Set And Drift” sprang Diefenbach derimod ud som poporkester med flotte vokalharmonier og forkærlighed for ikke mindst Beach Boys, og de to singler ”Glorious” og ”Favorite Friend” blev begge store hits på P3. Og det er den stil, Diefenbach fortsætter på det nye album, hvor de også stadig holder fast i både indie-guitarerne og de elektroniske elementer.

”Set And Drift” udkom også på det markante engelske pladeselskab Wall Of Sound, og oven på udgivelsen spillede Diefenbach over 110 koncerter i 2005 i Europa, hvilket blandt andet tog dem til Roskilde festival, Benicassim-Festivalen og som support for engelske Elbow.

Siden sidst er Diefenbach i øvrigt blevet en kvartet, idet guitarist Nicolaj Strøyer Christophersen er gået ud af gruppen for at hellige sig sit arbejde som stamcelleforsker.

Diefenbach på MySpace


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA